PRVA DAMA RTS PECNULA ŽESTOKO, NEKO ĆE SE OZBILJNO NALJUTITI ZBOG OVOGA: Ovako nešto sme da uradi SAMO ČELIČNA DAMA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

DA LI JE MOGUĆE?

PRVA DAMA RTS PECNULA ŽESTOKO, NEKO ĆE SE OZBILJNO NALJUTITI ZBOG OVOGA: Ovako nešto sme da uradi SAMO ČELIČNA DAMA

Olivera Kovačević o izboru pesme za Evroviziju i komšijama

Objavljeno: 08:50h

Takmičenje Pesma za Euroviziju postalo je brend koji je prevazišao granice Srbije. Za uspeh ovog takmičanja zaslužan je tim ljudi: režiseri, producenti, snimatelji, montažeri.

Međutim, osoba koja je takmičanje Pesma za Euroviziju podigla na visok nivo je urednica i supervizor Pesme za Euroviziju, Olivera Kovačević.

- Moram vam reći da je mnogo entuzijazma među ljudima koji ovde rade. Art direktorka, i rediteljka, da su to meseci truda koji se ne vide. Vi samo vidite da je nešto dobro, a koliko je tu meseci rada i truda. Ne samo poslednjih mesec dana, nego od kad smo raspisali konkurs, a tu je posla i posla da bi ovo izgledalo ovako - rekla je Kovačević i dodala:

Osoba koja je takmičanje Pesma za Euroviziju podigla na visok nivo je urednica i supervizor Pesme za Euroviziju
Osoba koja je takmičanje Pesma za Euroviziju podigla na visok nivo je urednica i supervizor Pesme za Eurovizijufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Mi smo već prošle godine dobili informaciju da se naš festival kotira među tri najbolja u Evropi. Od raznih fan-grupa ocenjen je tako, tako da to vam imponuje, da iz naše zemlje ode ovakav festival, da se na ovakav način predstavimo Evropi, svetu, pogotovo našim komšijama. Ja sam čak i govorila, dobra bi bila ova naša pozornica i za naše komšije ako žele da dođu pa da biraju oni svoju pesmu, da zajedničkim naporima uradimo nešto veliko na dobrobit čitavog našeg regiona.

Mnogi ne znaju da se Olivera oprobala u pevanju. Kovačevićeva se jedne godine takmičila na Jugoviziji, ali kako kaže, za nju je muzička karijera završena.

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ja sam se takmičila na Jugoviziji. Takmičila naravno u grupi, nisam ja bila lider, i ja sam svoju pevačku karijeru odradila dok sam bila studentkinja, dok sam bila mlada. Vrlo često kažem, koliko sam ja publike imala na koncertima. Ne ja, je li? Ja sam pevala kod Darinke Matić Marović. Tako da, što se tiče mene, moja muzička karijera je završena - navela je.

Nakon što je završeno finale takmičenja Pesma za Euroviziju, na kom je pobedu odnela Tejadora sa numerom Ramonda, Olivera je ekskluzivno za kamere Kurir televizije otkrila svoje prve utiske.

Našu zemlju u Malmeu će predstavljati Teya Dora s pesmom Ramonda.
Našu zemlju u Malmeu će predstavljati Teya Dora s pesmom Ramonda.foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ova numera je bila među pet favorita. Sada, mislim da se ipak nijanse neke odlučivale, tako da sam vrlo zadovoljna. Želim Teya Dori mnogo uspeha, želim da nas dostojno na visini zadatka predstavlja i RTS i našu zemlju. Mi ćemo se sa naše strane potruditi da to bude najbolje moguće, a verujem i ona, s obzirom na energiju koju je pokazala na ovom festivalu, na ozbiljnost i odgovornost, pristupu nastupu, pristupu ovom šou - rekla je.

Podsećamo, našu zemlju u Malmeu će predstavljati Teya Dora s pesmom Ramonda. Ramonda ima posebnu simboliku za Srbiju i srpski narod. Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina Ramonda, simbol je dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra.

Bonus video:

02:15

NIKAD NIJE BILO VIŠE PODELA ZBOG PESME ZA EVROVIZIJU Zelembaba: Breskvica se ne bi obrukala u Švedskoj, ali Teya Dora je SVET!

(Espreso/Kurir stars/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.