Poznati voditelj o BOLESTI SVOJE DECE i PAKLU kroz koji je prošao: Lutao sam po lekarima, osećao sam da nešto nije u redu! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

potresna ispovest

Poznati voditelj o BOLESTI SVOJE DECE i PAKLU kroz koji je prošao: Lutao sam po lekarima, osećao sam da nešto nije u redu! (FOTO)

Porodica poznatog voditelja proteklih nekoliko godina prošla je kroz velika iskušenja
Objavljeno: 09:36h

- Muka nas je naterala da upoznamo dijabetes zbog naše dece, u roku od dva meseca pre šest godina ta bolest je oboma dijagnostikovana. To je možda bio okidač ovog mog problema. Sve se to izdešavalo, i otac mi je umro u međuvremenu. Onda smo shvatili da sistematizacija pristupa prevenciji i kontroli dijabetesa kod nas nije dobra i da se u Srbiji leče samo posledice dijabetesa. U Srbiji ima 500.000 registrovanih obolelih od dijabetesa tipa 1 i tipa 2. Poražavjaući podatak je i da ima još 200.000 ljudi koji ne znaju ili neće da priznaju da imaju dijabetes. To je ogromna brojka. Ne znam zašto su prethodne vlade ukidale vrlo bitna savetovališta u domovima zdravlja za dijabetes - rekao je voditelj.

On je istakao da sada u saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokušava da izgradi sistem i da vrati savetovališta u zdravstvene ustanove.

foto: Damir Dervišagić

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.