Zašto te privlači određena boja i šta to govori o tebi? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

KOja ti je omiljena?

Zašto te privlači određena boja i šta to govori o tebi? (FOTO) (GIF)

Crno i belo zapravo ni nisu boje, već prisustvo ili odsustvo svetlosti, zbog toga i nose posebno duboku simboliku
Objavljeno: 13:07h

5. Plava

Plava boja prenosi vibracije mira, razumevanja i istine. Plavo je boja nadahnuća i umetničke inspiracije koja je odraz viših odnosno duhovnih nivoa postojanja. Kako je ona boja grlene ili pete čakre predstavlja sposobnost izražavanja, komunikacije i više od svega sposobnost iznošenja istine. Ima izrazito umirujuće i meditativno svojstvo.

foto: Profimedia

U isceljenju se koristi u svrhu smanjenja napetosti, straha i nesanice. U meditaciji vizualizacijom sebe u plavome omotaču stvaramo zaštitno polje. Osobama koje imaju problema s grlom, komunikacijom ili iznošenjem vlastite istine, preporučuje se boravak u prostorijama plave boje ili nošenje plave odeće. Osobama koje pate od nesanice pomoći će korišćenje plave posteljine.

foto: giphy

6. Indigo

Kao kombinacija tamno plave i male količine crvene, plava je boja šeste čakre. Šesta čakra ili treće oko je centar povezanosti s bezvremenskim, odnosno onim aspektom nas koji je na duhovnom nivou povezan s apsolutnim. Indigo je boja vizije, snova i mašte. Ona je boja intuitivne spoznaje i u tom pogledu predstavnik one prave i univerzalne istine.

foto: giphy

Indigo prenosi vibracije prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kao jedinstvene energije. Indigo boja je delotvorna u širenju ljudskih horizonata, razvijanju intuicije i pobuđuje u čoveku spoznaju da je jedno sa univerzumom. U isceljenju se uspešno koristi kod rešavanja mentalnih problema, problema s vidom i glavoboljama. Vrlo je moćan anestetik.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.