Zašto te privlači određena boja i šta to govori o tebi? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

KOja ti je omiljena?

Zašto te privlači određena boja i šta to govori o tebi? (FOTO) (GIF)

Crno i belo zapravo ni nisu boje, već prisustvo ili odsustvo svetlosti, zbog toga i nose posebno duboku simboliku
Objavljeno: 13:07h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Boje se uspešno koriste u raznim isceliteljskim terapijama jer mogu uticati na fizički, emotivni, mentalni i duhovni nivo čoveka. Osim toga, pomoću boja se može dosta toga o ličnosti određenog čoveka.

18 ludih činjenica o ženama zbog kojih ćete staviti prst na čelo (FOTO) (GIF)

Na osnovu simbolike boja koju neka osoba bira kao svoju omiljenu, mogu se otkriti glavne karakteristike njenog karaktera, a i neke duboke tajne njene ličnosti.

CEO SVET JE POLUDEO ZA OVIM KAPUTIMA: Iza njih stoji tajna stara vekovima! (FOTO)

foto: giphy

1. Crvena

Ovo je boja najkraće talasne dužine u odnosu na ostale vidljive boje spektra. Postoji u jako puno nijansi od svetlo crvene do duboke tamne nijanse. Crvena boja izražava energiju i vitalnost kroz konkretnu životnu snagu. Povezana je s muškom energijom i muškim principom. Kako je crvena boja povezana s korenskom čakrom ona predstavlja materijalni i prizemljujući aspekt i prenosi te kvalitete.

foto: Profimedia

Često se koristi u tehnikama isceljenja jer njena vibracija ima vrlo snažan efekat na hemoglobin u krvi i povećanje telesne energije. Vrlo je efikasna u lečenju paralize i anoreksije. Nije povoljna u rešavanju mentalnih i emotivnih bolesti jer njena energičnost uznemirava pacijenta. Osobama slabije fizičke energije preporučuje se da nose crvenu odeću ili da borave u prostoru jakih, toplih boja.

foto: giphy

2. Narandžasta

Ova boja je prelaz iz crvene u žutu, pa u tom pogledu utiče i na fizičko i na intelektualno telo. Ona izražava žensku, kreativnu energiju. Narandžasta je boja radosti i veselja, a omogućava stvaranje harmoničnog odnosa između uma i tela. Ovo je boja stvaranja, oslobađanja misli i osećanja kako bi naše biće vedrije funkcionisalo.

foto: Profimedia

Podstiče kreativnost. Uspešno se koristi u lečenju depresije jer njena vibracija ima sposobnost da promeni biohemijsku strukturu koja rezultuje disperzijom depresije. Njena energija prenosi vibraciju druge ili sakralne čakre. Osobama koje su depresivne, slabijeg apetita ili imaju problema s voljom za životom preporučuje se nošenje narandžaste boje.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.