Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mljac, mLJAC

Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)

Svi vole sladoled, zar ne? A tek kada je domaći? Onda je najbolji!
Objavljeno: 11:44h

Pronađite pravi ukus

Jednom kada ste napravili baznu smesu, dodavanje željenog ukusa je fromalnost. To možete da učinite tako što ćete prilikom kuvanja smese dodati u mleko i slatku pavlaku, na primer, vanilu. Nije kasno ni ako aromu dodate nakon što je čitava smesa gotova.

foto: Profimedia

Ako ukus stvarate dodavanjem voća, dodajte malo više slatke pavlake nego mleka u osnovnu smesu kako biste nadomestili višak vode iz voća.

Mešati rukom ili u aparatu za sladoled?

Proces zamrzavanja pretvara vodu u led, a led se vrlo često zgrušava, pa može da se desi da, ako nedovoljno mešate smesu, da dobijete neravnomerne komade leda, a ne kremastu smesu.

Ko kaže da ne može zimi? Najlepši sladoled koji možete probati već danas (RECEPT) (GIF) (VIDEO)

Zato, ako ćete sladoled pripremati ručno, budite žustri i uporni u mešanju. Ako imate aparat za sladoled, nemate brige, samo sve sastojke ubacite u njega i čekate da odradi svoj posao.

foto: Profimedia

Nadamo se da ćete se odvažiti na pripremu domaćeg sladoleda.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.