Mljac, mLJAC
Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)
Pronađite pravi ukus
Jednom kada ste napravili baznu smesu, dodavanje željenog ukusa je fromalnost. To možete da učinite tako što ćete prilikom kuvanja smese dodati u mleko i slatku pavlaku, na primer, vanilu. Nije kasno ni ako aromu dodate nakon što je čitava smesa gotova.
Ako ukus stvarate dodavanjem voća, dodajte malo više slatke pavlake nego mleka u osnovnu smesu kako biste nadomestili višak vode iz voća.
Mešati rukom ili u aparatu za sladoled?
Proces zamrzavanja pretvara vodu u led, a led se vrlo često zgrušava, pa može da se desi da, ako nedovoljno mešate smesu, da dobijete neravnomerne komade leda, a ne kremastu smesu.
Ko kaže da ne može zimi? Najlepši sladoled koji možete probati već danas (RECEPT) (GIF) (VIDEO)
Zato, ako ćete sladoled pripremati ručno, budite žustri i uporni u mešanju. Ako imate aparat za sladoled, nemate brige, samo sve sastojke ubacite u njega i čekate da odradi svoj posao.
Nadamo se da ćete se odvažiti na pripremu domaćeg sladoleda.
(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)