ISKUSNE DOMAĆICE OTKRIVAJU 3 ZLATNA PRAVILA KAKO DA ISPRŽITE HRANU: Samo ovako će dobiti ZLATNU BOJU i biti hrskava
Pravilno prženje hrane, Foto: printscreen/ youtube/ Jelajelena Petrovic

morate znati

ISKUSNE DOMAĆICE OTKRIVAJU 3 ZLATNA PRAVILA KAKO DA ISPRŽITE HRANU: Samo ovako će dobiti ZLATNU BOJU i biti hrskava

Naučite kako da ispržite hranu da bude još ukusnija. Trikovi su jednostavni, a najbitnije je ulje koje koristite.

Objavljeno:

Istinski gurmani će vam reći da je pržena hrana, iako nezdrava, najukusnija. Prženje na ulju čini hranu masnom, ali retko ko može da joj odoli. Ako i vi spadate u one koje vole prženu hranu, morate da znate tri osnovna pravila kako bi ona ispala što ukusnija. Prženje u principu jeste jednostavno, ali ovi trikovi će vam pomoći da povrće i meso baš svaki put ispadnu savšreno.

1. Izaberite pravo ulje

Bolje je ne koristiti nerafinisana ulja, jer ona nisu pogodna za prženje. Najbolje opcije su suncokretovo, maslinovo i kokosovo. Izaberite pravo ulje i ispržite najbolje meso ili povrće.

Važno je dobro zagrejati ulje
Važno je dobro zagrejati uljefoto: Printscreen Youtube

2. Dovoljno mesta u tiganju

Ako želite da ispržite nešto kako treba, onda ne smete da gurate hranu u tiganju. Između mesa ili povrća treba da bude mesta, pa ako vam je tiganj mali, pržite u serijama.

3. Temperatura

Da bi pržena hrana bila ukusna potrebno je da dobro zagrejte tiganj. Prvo što treba da uradite jeste da tiganj zagrejte dok je suv, pa da sipate ulje. Sačekajte malo i stavite meso ili povrće da se prže.

BONUS VIDEO:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.