NAJSOČNIJA SVINJETINA IZ RERNE KOJU SVAKI SRBIN OBOŽAVA: Recept odmah zapišite - meso bolje nego iz restorana
Svinjetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

ide voda na usta...

NAJSOČNIJA SVINJETINA IZ RERNE KOJU SVAKI SRBIN OBOŽAVA: Recept odmah zapišite - meso bolje nego iz restorana

Pečeno meso iz rerne na ovaj način zahteva vreme, ali i trud, tako da izdvojite tri sata i nećete se pokajati

Objavljeno:

Meso pripremljeno nalik saču, sigurno će vam se dopasti, a uz dodatak povrća biće još sočnije, lepše i ukusnije.

U ovom receptu nije potrebno da budete nmnogo vešti, već da samo imate strpljenja. Osnova recepta je svinjski vrat, a povrće možete kombinovati po želji, u zavisnosti od onoga šta i kako volite.

Sastojci:

1600 g svinjskog vrata bez kosti

500 g šampinjona

2-3 šargarepe

nekoliko krompira

biber, začin i so

1 ljubičasti luk

1 crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na četiri velika dela, a onda ga usoliti i dodati začine po izboru sa svih strana pojedinačno. Usoljeno meso prebaciti u veliku šerpu koja je namazana mašću. Staviti da se peče na pola sata u rernu na 220 stepeni, a ako vam je slabija rerna na 250 stepeni.

Dok se meso peče secite povrće na kockice, a onda i luk slobodno na krupnije komade. Nakon pola sata pečenja, meso izvadite iz rerne, a onda dodajte povrće koje ste isekli. Poklopite povrće poklopcem od šerpe i pecite na 250 stepeni oko sat vremena. Posle sat vremena okrenite povrće i meso. Savet je da ne dodajete tečnost jer su meso i povrće već pustili svoje sokove. Vratite u rernu na sat vremena oko 200 stepeni bez poklopca. Sve ukupno se peče oko tri sata.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.