PIKANTNI KROMPIRI IZ RERNE U SOSU OD BELOG LUKA: Savršen ukus koji će vas kupiti već prvim zalogajem
Krompir, Foto: Bakina kuhinja

recept

PIKANTNI KROMPIRI IZ RERNE U SOSU OD BELOG LUKA: Savršen ukus koji će vas kupiti već prvim zalogajem

Pikantni krompiri iz rerne sa sosom od pečenog belog luka je jelo koje ćete da pravite za užinu, goste ili za večeru. Prave se za manje od sat vremena

Objavljeno:

Pikantni krompiri iz rerne sa sosom od pečenog belog luka su savršeno hrskavi, jer se pre pečenja blanširaju i iscepkaju, te imaju neravnomerne ivice i zbog toga su još hrskaviji kada se ispeku. Možda ćete želeti da isprobate i hrskavi pečeni krompir - savršen prilog uz pečenje. Evo kako se pravi pikantni krompir iz rerne sa sosom od pečenog belog luka!

Sastojci:

5 velikih mladih krompira

3 kašike suncokretovog ulja

3 grančice ruzmarina, isečene na komade

Mlevena ljuta papričica

Krompir
foto: Bakina kuhinja

Za sos:

2 žumanca srednje veličine

2 kašičice senfa

1 kašičica mlevene ljute papričice

1 glavica belog luka, pečenog, meko meso isceđeno iz kore

2 kašičice jabukovog sirćeta

Sok od ½ limuna

125 ml maslinovog ulja

125 ml ulja

Recept za pikantni krompir iz rerne

Skuvajte krompir

Za pikantni krompir iz rerne, stavite krompir u veliki tiganj sa blago posoljenom vodom i stavite da provri. Smanjite vatru i kuvajte dok krompir ne omekša u sredini; ovo će trajati 20-30 minuta. Dobro ocedite i ostavite da se suši na pari u cedilu dok se ne ohladie.

Napravite sos

U međuvremenu, napravite sos. Stavite žumanca, senf, mlevenu papriku, pečeni beli luk, sirće i limunov sok u mali procesor za hranu i kratko umutite da se sjedine. Zatim, polako dodajte ulja, kap po kap za početak, a zatim tankim curkom. Sos će se zgusnuti kako se dodaje više ulja. Začinite solju i biberom po ukusu.

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 230°C. Prepolovite "iscepkajte" krompir da biste napravili neravne kriške sa grubim ivicama (tu će se formirati sve briljantne hrskave ivice prilikom pečenja). Stavite 3 kašike ulja u plitku tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 5 minuta da se zagreje. Krompire pažljivo stavite u vruć pleh, začinite solju i biberom i okrenite da se premažu uljem. Raširite krompir u jednom sloju, a zatim pecite u rerni 5 minuta.

Pecite i servirajte

Izvadite pleh, okrenite krompir i dodajte ruzmarin. Vratite u rernu na još 5-10 minuta dok krompiri ne postanu fini i hrskavi. Koristeći šupljikavu kašiku, prebacite krompir u pleh obložen kuhinjskim papirom da se ocedi višak ulja. Začinite mlevenom ljutom paprikom i poslužite sa sosom od belog luka. Uživajte u pikantnim krompirima iz rerne sa sosom od pečenog belog luka!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.