RECEPTI ZA NAJUKUSNIJE OBROKE OD SAMO 500 DINARA: Cela porodica će biti punog stomaka - brzo se pravi, a ukus kida
Piletina u sosu, Foto: Printscreen/youtube/IGY THE COOK

ne zna se šta je lepše!

RECEPTI ZA NAJUKUSNIJE OBROKE OD SAMO 500 DINARA: Cela porodica će biti punog stomaka - brzo se pravi, a ukus kida

Lagani i brzi obroci koji će oduševiti svakog na prvi zalogaj

Objavljeno:

Ponekad, sve što vam treba su brzi, slasni, ali i jeftini recepti koji će da izmame osmeh na vaše, ali i na lice vaše porodice!

Zato vam donosimo 2 super recepta za brza i jednostavna jela, koja su veoma ukusna, a koja možete da pripremite za čas. Uz to su, naravno, i povoljna!

Piletina u sosu od limuna, belog luka i maslaca

Osim što je fina i što će vam za njenu pripremu trebati manje od pola sata, ova piletina toliko je lagana za pripremu da ćete u međuvremenu imati i koji trenutak da napravite neku finu posalsticu ili prilog.

Potrebno je:

- 5 pilećih bataka

- ½ kašičice bibera

- 50 g maslaca

- 100 ml pilećeg temeljca

- 2 čena belog luka

- sok jednog limuna

- so

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Začinite piletinu biberom i soli i pecite na papiru za pečenje pola sata. Poslednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava. U tiganju rastopite maslac i nekoliko minuta mešajte, sve dok ne poprimi braonkastu boju. Ulijte temeljac, dodaj naseckani beli luk i sok jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.

Zapečeni kremasti njoki sa graškom

S kremastim njokima sa graškom nikad ne možete da pogrešite. Iako ih svako može našraviti kod kuće, brže je ako koristite gotove njoke. Na malo maslaca, s komadićima šunke ili slanine i pavlake ovaj recept rezultiraće veoma ukusnim jelom.

Potrebno je:

- 400 g njoka

- 2 kašičice maslaca

- 100 g šunke

- 2 čena belog luka

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 50 g parmezana

- 150 g graška

- Biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Skuvajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu. U tiganju rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane. U tiganj ubacite naseckani beli luk i pavlaku i vratite na vatru. Kad se smanji za trećinu, dodajte narendani parmezan i promešajte. Posolite i pobiberite. Dodajte njoke i polovinu graška, pa kuvajte minutu na laganoj vatri. Premestite u posudu za pečenje i pecite dok se smesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadite iz rerne, dodajte preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.

BONUS VIDEO

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/zenablic/Iris Krdžić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.