BOŽANSTVENA ČOKOLADNA MUS TORTA ODLIČNA ZA SVE PRILIKE: Kao iz najboljeg restorana, a spremna za MANJE OD 60 MINUTA
Čokoladna torta, Foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

recept

BOŽANSTVENA ČOKOLADNA MUS TORTA ODLIČNA ZA SVE PRILIKE: Kao iz najboljeg restorana, a spremna za MANJE OD 60 MINUTA

Čokoladna mus torta je raskošna i bogata patišpanjem i kremom

Objavljeno:

Čokoladna mus torta je savršenstvo za ljubitelje čokolade. Izdašna, puna, sastoji se iz mekanog patišpanja i božanstveno sočnog čokoladnog krema. Možda ćete želeti da napravite i Bakin čokoladni kolač. Evo i kako se pravi čokoladna mus torta!

Sastojci:

Maslac ili ulje za podmazivanje

80 g crne čokolade

100 g običnog brašna

40 g kakao praha

čokoladna torta
foto: Printscreen/ YOUTUBE/GESUND UND SCHNELL

100 g smeđeg šećera

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

¼ kašičice fine morske soli

90 ml suncokretovog ulja

1 srednje jaje

90 ml punomasnog mleka

Za mus:

200 g crne čokolade

200 g mlečne čokolade, iseckane

4 srednja jajeta

300 ml slatke pavlake

Recept za čokoladnu mus tortu

Zagrejte rernu

Za čokoladnu mus tortu zagrejte rernu na 160°C i namastite kalup za torte puterom/uljem i obložite papirom za pečenje. Otopite crnu čokoladu u posudi otpornoj na toplotu iznad tiganja sa vodom koja jedva ključa (ne dozvolite da dno posude dodiruje vodu), a zatim ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi za mešanje pomešajte brašno, kakao, šećer, sredstva za dizanje i so. U vrču umutite ulje i jaje dok se ne sjedine, a zatim umutite mleko.

Pecite testo

Sipajte mokre sastojke i otopljenu čokoladu u suve i promešajte da se sjedine. Prelijte sa 80 ml tek provrele vode (možete da upotrebite vodu iz šerpe u kojoj se topi čokolada) i promešajte da se sjedine. Sipajte testo u pripremljen pleh i pecite 16-18 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo nekoliko vlažnih mrvica. Stavite pleh na rešetku da se ohladi.

Napravite mus

Kada se torta skoro ohladi, napravite mus. Otopite tamnu i mlečnu čokoladu u velikoj posudi iznad tiganja sa vodom koja jedva ključa (ne dozvolite da dno posude dodiruje vodu). Ostavite sa strane da se ohladi dok ne bude mlako. Električnom mutilicom umutite belanca u činiji u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku za šlag.

Serviraje tortu

Radeći brzo da čokolada ne postane zrnasta, umešajte žumanca u mlaku čokoladu, a zatim umešajte šlag. Lagano umešajte belanca. Smesu rasporedite preko torte u kalupu i ohladite preko noći. Izvadite iz pleha i pažljivo skinite papir za pečenje. Uživajte u čokoladnoj mus torti.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.