STARINSKI RECEPT ZA LONDON ŠTANGLE, NAŠE BAKE SU IH SAMO OVAKO SPREMALE: Iste sekunde će vas vratiti u DETINJSTVO
Kolač, Foto: youtube/printscreen/Neodoljivi Ukusi

tope se u ustima

STARINSKI RECEPT ZA LONDON ŠTANGLE, NAŠE BAKE SU IH SAMO OVAKO SPREMALE: Iste sekunde će vas vratiti u DETINJSTVO

Napravićete ih brzo i lako, od sastojaka koje već imate u kuhinji

Objavljeno:

Kolači i poslastice koje su pravile naše bake uvek nas sećaju na najranije dane detinjstva i bezbrižnost koju smo tada osećali. Štrudla, koh i druge poslastice uvek nas podsećaju na bakinu kuhinju, baš kao i vanilice, grancle i London štangle.

Prednost ovih kolača je u tome što ih je lako napraviti, a većinu sastojaka većina domaćica već ima u kuhinji. Srećna republika donosi starinski recept za London štangle koje ćete brzo napraviti, a koje i ukusom i mirisom vraćaju u detinjstvo.

Sastojci:

4 jaja

200 g putera (ili margarina)

Kolač
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Kuhar

300 g šećera

350 g brašna

kesica vanilin-šećera

kesica praška za pecivo

1 limun (sok i kora)

250 g oraha

150 g pekmeza od kajsija ili marmelade od šipka

Priprema:

Umutite puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa 120 grama šećera, pa mu dodajte vanilin-šećer, brašno, prašak za pecivo, izrendanu koricu limuna, sok od limuna i na kraju četiri žumanca. Dobro umešeno testo izravnajte oklagijom, pa ga prebacite u tepsiju koju ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Dok se kora peče, umutite četiri belanca sa preostalih 180 grama šećera u čvrst sneg. Sameljite orahe, pa ih dodajte u šne. Deo oraha možete i da iseckate, tako će štanlice biti hrskavije.

Kad je kora za London štange ispečena izvadite tepsiju iz rerne, pa koru premažite pekmezom od kajsija. Možete, takođe, da koristite i marmeladu od šipka - bitno je da premaz bude malo kiselkast. Preko pekmeza ili marmelade nanesite umućen šne sa orasima, pa vratite kolač u rernu još petnaestak minuta da se dopeče.

Kad se sasvim ohladi, secite na štanglice i služite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.