AKO BUDETE JELI OVO VOĆE PRED SPAVANJE DESIĆE SE ENORMNA PROMENA U TELU: Stručnjaci UPOZORILI na nju, frapiraće vas
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

paŽnja

AKO BUDETE JELI OVO VOĆE PRED SPAVANJE DESIĆE SE ENORMNA PROMENA U TELU: Stručnjaci UPOZORILI na nju, frapiraće vas

Redovno jedenje jednog od sledećeg voća pre spavanja može vam pomoći da se dobro naspavate.

Objavljeno:

Za mnoge osobe koje pate od lošeg sna, postoji nekoliko slatkih poslastica koje mogu da probaju. Određeno voće može podržati bolji noćni san zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, melatoninu i kalijumu, rekla je Kirsten stručnjakinja za spavanje Panda London za HuffPost Mak.

Redovno jedenje jednog od sledećeg voća pre spavanja može vam pomoći da se dobro naspavate.

Banane

Banane imaju mnogobrojne prednosti, od povećanja energije do smanjenja nadimanja, ali jedenje banane neposredno pre spavanja može delovati slično kao melatonin i pomoći ljudima da bolje spavaju, prema dobrotvorna organizacija za spavanje.

Žuto voće ima visok nivo magnezijuma i kalijuma, koji mogu da opuste mišiće, kao i triptofan, koji se u telu pretvara u serotonin i može pomoći u smirivanju mozga, piše "Njujork post".

Banane imaju prednosti, od povećanja energije do smanjenja nadimanja

Nesanica, Nemir
foto: Profimedia / Mitar gavric / Panthermedia /

Trešnje

Trešnje mogu da promene sve. Sok sadrži melatonin, što ga čini odličnim prirodnim načinom za poboljšanje kvaliteta i trajanja sna, navodi Healthline.

Ananas

Ananas Prema EatingVell-u sadrži melatonin, vitamin C, magnezijum i vlakna, a sve to može pomoći u regulisanju ciklusa spavanja i buđenja. On takođe sadrže bromelain, koji pomaže u opuštanju mišića zbog svojih antiinflamatornih svojstava i može vam pomoći da zaspite, rekla je Kirsten.

Kivi

Dnevna konzumacija kivija povezana je sa poboljšanjem kvaliteta i količine sna. Vitamin C i viši nivoi serotonina će podstaći opuštanje i savršena su užina pred spavanje.

Narandže

Kada govorimo o vitaminu C, ovaj nutrijent je skoro sinonim za pomorandže. Osim toga, prirodni šećeri u ovom klasičnom citrusu mogu dati snagu telu i umu neposredno pre spavanja, tako da ćete biti spremniji za opuštanje.

Papaja

Jedenje papaje noću može imati nekoliko prednosti koje poboljšavaju kvalitet sna. Jedan poseban nutrijent koji se nalazi u papaji koji pomaže telu da odmori je holin - koji takođe podržava kretanje mišića, učenje i pamćenje, prema Medical Nevs Todai.

Papaja takođe ima vitamine C i E, kao i folat i kalijum, primetila je Kirsten. Kalijum pomaže u opuštanju mišića i da čvršće spavate.

Jabuke

Kirsten je rekla da vlakna i prirodni šećeri u jabukama mogu pomoći u "sprečavanju buđenja noću".

00:42

KAFA, ČOKOLADA, BANANE… Šta se to dešava u PRODAVNICAMA širom Srbije, cene pojedinih proizvoda neverovatne!

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.