AKO PIJETE VODU SA ČESME OVO MORATE DA ZNATE: Nemačko PRAVILO OD 4 SATA uz koje ćete izbeći BAKTERIJE
Česma, Foto: Profimedia

pažnja

AKO PIJETE VODU SA ČESME OVO MORATE DA ZNATE: Nemačko PRAVILO OD 4 SATA uz koje ćete izbeći BAKTERIJE

Ono će vam pomoći da voda bude bakteriološki što bolja

Objavljeno:

U Srbiji se često konzumira voda iz česme zbog njenog dobrog kvaliteta, što je i praktično. Slično je i u Nemačkoj, gde postoji jedno pravilo koje se često preporučuje građanima, a ima smisla.

Iako je voda iz slavine ekonomična i ekološki prihvatljiva, Nemačka preporučuje pridržavanje pravila od 4 sata (4-Stunden-Regel) kako bi se izbegle potencijalne bakterije.

Česma, Slavina, Voda
foto: Profimedia

Iako je voda iz slavine strogo kontrolisana, bakterije i zagađivači se mogu nakupiti iz materijala od kojih su napravljene slavine, posebno ako voda duže stoji u cevima, na primer, u slučaju nestanka vode ili dužeg odsustva od kuće.

Prema preporuci Savetovališta za potrošače Severne Rajne-Vestfalije, ako slavina nije bila otvorena duže od četiri sata, trebalo bi prvo pustiti "staru" vodu da iscuri dok ne izađe hladna voda, što može potrajati do 30 sekundi. Nakon toga, može se koristiti "sveža" voda za kuvanje ili piće.

Vodu koja se "pusti da oteče" ne mora se nužno prosipati. Umesto toga, može se iskoristiti za zalivanje biljaka, čišćenje ili brisanje podova, naročito za potrebe koje ne zahtevaju toplu vodu, piše Fenix Magazin.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.