NAPRAVITE NAJZDRAVIJU BAJADERU I UŽIVAJTE U KOLAČU DO MILE VOLJE: Sprema se BRZO i nabolje je što NEMA ŠEĆERA
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

recept

NAPRAVITE NAJZDRAVIJU BAJADERU I UŽIVAJTE U KOLAČU DO MILE VOLJE: Sprema se BRZO i nabolje je što NEMA ŠEĆERA

Jedan od omiljenih kolača – bajadera u varijanti sa kafom i orašastim plodovima će da raspameti sve za trpezom

Objavljeno:

Drugačija bajadera od kafe i orašastih plodova ima brojne ukusne sastojke, te je vrlo bogatog ukusa. Upravo s obzirom na sastojke vrlo je jaka pa vam neće biti potrebna velika količina da vas zasladi. Možda će vam se svideti i recept za sitne čokoladne kolače sa kikirikijem.

Bajadera sa kafom i orašastim plodovima treba dobro da se ohladi pre nego što počnete da uživate u zalogajima, a može da izdrži par dana u frižideru. Evo kako se pravi!

Bajadera
foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Sastojci:

130 g oraha (plus dodatak za ukrašavanje)

250 g urmi bez koštica

500 g badema

250 g indijskog oraha

250 ml espreso jake kafe

160 g javorovog sirupa

120 g otopljenog kokosovog ulja

1 kašika kakao praha za posipanje

1 prstohvat soli

Recept za sirovu bajaderu:

Napravite bazu za kolač:

Bajadera
foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Bajaderu od orašastih plodova i kafe počnite da pravite tako što ćete posudu za pečenje obložiti papirom za pečenje. Počnite natapanjem dve šolje indijskih oraha u vodi. Tako će biti mekši i lakši za blendiranje u glatku kremu za preliv kasnije. Zatim nastavite sa pravljenjem baze. Izmiksirajte orahe, urme i bademe sa prstohvatom soli u blenderu. U smesu potom sipajte malo espreso kafe i promešajte. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiju.

Napravite kremasti preliv:

Zatim napravite kremasti preliv. Ocedite indijske orahe i ubacite ih u blender sa 1/3 šolje espreso kafe, 1/2 šoljice otopljenog kokosovog ulja (možete ovo zameniti otopljenim kakao puterom ili kokosovim uljem bez ukusa ako ne volite kokos) i 2/3 šolje javorovog sirupa. Blendirajte smesu dok ne postane savršeno glatka i kremasta. Sipajte krem preko baze kolača i poravnajte. Zatim stavite posudu u frižider da se stegne preko noći ili u zamrzivač na sat ili dva da se brže stegne.

Kada se stegne, izvucite kolač na dasku za sečenje i pospite ga kakao prahom. Isecite ga na kvadrate. Ukrasite svaku krišku polovinama ili komadićima oraha! Uživajte u sirovoj bajaderi od kafe i orašastih plodova!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.