SIPALA JE OVAJ SASTOJAK U VEŠ MAŠINU I OSTALA ŠOKIRANA REZULTATIMA: Više NEĆETE koristi omekšivač posle ove CAKE
Veš, Foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

ovo nam je trebalo

SIPALA JE OVAJ SASTOJAK U VEŠ MAŠINU I OSTALA ŠOKIRANA REZULTATIMA: Više NEĆETE koristi omekšivač posle ove CAKE

Genijalan trik koji će vam olakšati pranje veša

Objavljeno:

Svakodnevno se na društvenim mrežama nalaze zanimljivi trikovi koji nam mogu olakšati svakodnevicu, a ovoga puta u pitanju je savet za korišćenje alkoholnog sirćeta umesto omekšivača, koji je otkriven u grupi Hinch Armi Cleaning Tips. Brojni članovi grupe potvrdili su da trik zaista funkcioniše i da svako treba da ga isproba, piše The Spruce.

Alkoholno sirće je poznato po tome što može da zameni mnoga sredstva za čišćenje. Njegova tajna leži u sirćetnoj kiselini, koja je toliko blaga da neće oštetiti tkanine, ali dovoljno jaka da rastvori ostatke sapuna i deterdženta.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Pored toga, alkoholno sirće može izbeliti belu odeću koja je posivela i izgubila svoj prvobitni „sjaj“. Mnogi ljudi vole da ga koriste kako bi sprečili da se dlaka kućnih ljubimaca skuplja na odeći, ali i da ispere miris cigareta sa odeće.

Kako koristiti sirće kao omekšivač?

Za prosečno opterećenje veša, 1/2 šolje sirćeta treba dodati direktno u mašinu za pranje veša na početku ciklusa ispiranja. Ako vaša mašina za pranje veša ima automatski dozator za omekšivač, napunite ga sirćetom pre svakog punjenja.

Zašto je sirće efikasna alternativa omekšivaču?

Ako se vaša rutina pranja ne obavlja pravilno – koristite previše deterdženta, količina je prevelika za mašinu za pranje veša ili praktikujete prekomernu upotrebu komercijalnih omekšivača – prljavština i ostaci proizvoda ostaju u vlaknima. To dovodi do grubih peškira, zarobljenih mirisa i ispranih boja. Alkoholno sirće će rastvoriti ostatke alkalnog sapuna i omekšivača koji su se nakupili na vlaknima, ali je dovoljno blag da spreči oštećenje tkanine.

BONUS VIDEO

00:15

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

(Espreso/Krstarica/A.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.