OVO JE NAJBOLJE OCENJEN RECEPT ZA LAZANJE NA INTERNETU: U njega se SRPSKE DOMAĆICE kunu
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

RECEPT

OVO JE NAJBOLJE OCENJEN RECEPT ZA LAZANJE NA INTERNETU: U njega se SRPSKE DOMAĆICE kunu

Napravite lazanje prema ovom receptu i nikada se više nećete vratiti starom

Objavljeno:

Kada je Džon Čendler pre više od 20 godina okačio ovaj recept za lazanje na sajtu Allrecipes, nije imao pojma koliko će biti uspešan.

Jedan je od najpopularnijih recepata svih vremena, „Najbolje lazanje na svetu“ ima više od 7 miliona pregleda godišnje i rangira se među najomiljenijim receptima za lazanje na internetu već dve decenije.

I, zato smo rešili da vam ponudimo ovaj recept i da vidimo zašto se oko njega diže baš tolika frka.

Sastojci za lazanje

Meso: Ove izuzetno mesne lazanje sadrže slatku italijansku kobasicu i mleveno goveđe meso. Kod nas ne može da se nađe italijanska kobasica u crevu, pa je možete zameniti kobasicom za pečenje, ili jednostavno junetinom. Luk i beli luk: Luk i dva čena belog luka se kuvaju s mesom zbog ukusa. Proizvodi od paradajza: Biće vam potrebna konzerva pasiranog paradajza, dve konzerve paradajz sosa i dve konzerve paradajz paste. Može i sveži paradajz i paradajz pire. Šećer: Dve kašike belog šećera dodaju blagu slatkoću i poboljšavaju ukus sosa. Začini i začini: Ovaj recept za lazanje obogaćen je svežim peršunom, suvim listovima bosiljka, solju, italijanskim začinom, semenkama komorača i crnim biberom. Listovi lazanje: Koristite kupovne ili domaće listove lazanje. Sirevi: Parmezan, mocarela i rikota čine ove lazanje dodatno dekadentnim. Jaje: Jaje pomaže da se sjedini rikota kako ne bi procurila iz lazanje kada je isečete.

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

Kako napraviti lazanje korak po korak

Evo veoma kratkog pregleda onoga što možete očekivati kada pravite domaće lazanje:

Napravite mesni sos. Skuvajte testeninu. Napravite smesu sa sirom. Složite lazanje prema uputstvima recepta. Prekrijte folijom i pecite. Ostavite lazanje da odstoje pre sečenja.

Kako složiti lazanje

Detaljne instrukcije za složenje mogu se pronaći u receptu ispod, ali ovim redosledom ćete pratiti korake:

Sos od mesa Testenina Smesa sa sirom Kolutovi mozzarelle Sos od mesa Parmezan sir Ponovite slojeve, a zatim prekrijte preostalim mozzarelom i parmezanom.

Koliko dugo se peku lazanje

Složene lazanje trebalo bi da se peku oko 50 minuta u prethodno ugrejanoj rerni . Prekrijte folijom prvih 25 minuta, zatim ostavite da se peče otkriveno još 25 minuta. Takođe je važno da ostavite lazanje da odstoje na sobnoj temperaturi oko 15 minuta pre nego što je isečete.

Bonus video: U današnjoj epizodi porodica Jovičić iz Beograda će imati zadatak da pripremi minestrone i lazanje

00:50

U današnjoj epizodi porodica Jovičić iz Beograda će imati zadatak da pripremi minestrone i lazanje

(Espreso/City magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.