DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PASULJ I NEĆETE IMATI GASOVE: Najbolja caka iskusnih domaćica - nećete se OSRAMOTITI
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

ovo morate znati

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PASULJ I NEĆETE IMATI GASOVE: Najbolja caka iskusnih domaćica - nećete se OSRAMOTITI

Pasulj spada u grupu zdravih namirnica, a osim toga jeftin je i jednostavan za pripremu

Objavljeno:

Obiluje aminokiselinama, proteinima, kompleksom vitamina B, dijetalnim vlaknima, sjajan je izvor belančevina i sadrži vitamine poput folata i gvožđa. Takođe, sadrži malo masnoće i malo kalorija, što ga čini glavnim sastojkom u mediteranskoj ishrani.

Možete da ga spremate na milion načina, a Srbi najviše vole čorbast ili prebranac. Leti pasulj možete da koristite i u salatama.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Međutim, mnogi izbegavaju da ga jedu zbog nadimanja, naročito u popodnevnim i večernjim satima kada nam može stvoriti stomačne tegobe i izbacivanje neprijatnih gasova. Ipak, ovu mahunarku možete da jedete bez straha od nadimanja, ako ga veče ranije potopite u vodu, pa sutradan isperete. Nadutost je posledica nemogućnosti organizma da vari složene hemijske supstance.

Procesom potapanja pasulja dolazi do rastvaranja tih supstanci u vodi, te kada se prva voda baci, a pasulj počne da se kuva, udeo tih složenih supstanci je daleko manji. Upravo to stvara nadutost u organizmu i povećava njegov intenzitet.

Ali, postoji još jedan trik i to mnogo jednostavniji. Sve što treba da uradite jeste da u šerpu u kojoj se kuva pasulj dodate kašiku sušene nane ili par listića nane i to 20 minuta pred kraj. Ne morate da brinete, ova začinska biljka neće promeniti ukus pasulja, piše Stvar ukusa.

Bonus video

02:19

OTKRIO SAM ŠABANA DOK JE JEO PASULJ Rade Petrović o poznanstvu sa Šaulićem: Okrenuo sam se, a on NE DIŠE

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.