ŠVARCENEGER JE UZ OVU STVAR SNIZIO HOLESTEROL TOLIKO DA SU DOKTORI OSTALI U ŠOKU: Sad tvrde OVO O NJEMU, svi u ČUDU
Arnold Švarceneger, Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor POLAND OUT

paŽnja

ŠVARCENEGER JE UZ OVU STVAR SNIZIO HOLESTEROL TOLIKO DA SU DOKTORI OSTALI U ŠOKU: Sad tvrde OVO O NJEMU, svi u ČUDU

Nakon što je saznao da je zbog povišenog holesterola izložen većem riziku od srčanog i moždanog udara, Arnold je odlučio da korenito promeni svoje navike.

Objavljeno: 10:34h

Arnold Švarceneger je ove godine napunio 76 godina. Imao je niz operacija na srcu, ali je i danas fizički aktivan. Nedavno je zapanjio svet kada je otkrio kako trenira osam decenija, a sada otkriva dijetu za koju tvrdi da mu pomaže da bude zdraviji i da izgleda mlađe. Nakon što je saznao da je zbog povišenog holesterola izložen većem riziku od srčanog i moždanog udara, Arnold je odlučio da korenito promeni svoje navike.

Čuveni pauerlifter je prvo promenio ishranu. Kako kaže, 80 odsto dana je konzumirao samo biljnu hranu. Odlučio je da postane vegan, ali izuzetak pravi samo kada je na meniju bečki šnicle! Međutim, Arnold smatra da meso nije ključ bodibildinga, kako veruju mnogi vrhunski sportisti.

"Pomogao mi je da se osećam zdravije i mlađe, kao i da smanjim loš LDL holesterol, koji je povezan sa većim rizikom od srčanih bolesti. Sada je moj holesterol toliko nizak da doktor kaže da se osećam kao druga osoba", napominje Švarcenegera, koji trenira šest dana u nedelji.

Tom Stoltman, Arnold Švarceneger
foto: Printscreen/Instagram/@tomstoltmanofficial

Određene namirnice, kao što je prerađeno meso, često su povezane sa povišenim nivoom holesterola. S druge strane, povrće, posebno lisnato, i hrana poput integralnih žitarica, bobičastog voća i orašastih plodova mogu pomoći u smanjenju holesterola. "Namirnice koje sadrže veliku količinu biljnih sterola, kao što su avokado i brokoli mogu da utiču na smanjenje holesterola, ali koliko će se to promeniti je individualno. Hranom možemo da podignemo i do pet odsto vrednosti dobrog holesterola, a ne mnogo", objasnila je jednom prilikom. tokom asist. dr Tamara Gojković.

01:58

TERMINATOR MEKOG SRCA POKLONIO 500 ĆURKI ZA DAN ZAHVALNOSTI: Evo šta je Arnold Švarceneger prvo uradio u svojoj kuhinji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.