SRBI OVO PIJU SVAKI DAN, A ZBOG TOGA SE ZNOJE KAO NA POKRETNOJ TRACI: Lekar upozorio OVE NAMIRNICE NE UZIMAJTE LETI
Ilustracija, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

SRBI OVO PIJU SVAKI DAN, A ZBOG TOGA SE ZNOJE KAO NA POKRETNOJ TRACI: Lekar upozorio OVE NAMIRNICE NE UZIMAJTE LETI

Ovo je napitak koji ubrzava znojenje

Objavljeno:

Niko ne voli znoj, ali ovaj napitak taj proces ubzava. Izbegavajte je tokom vrelih letnjih dana iako ne možete da zamislite dan bez nje!

Iako je mnogi smatraju neprijatnom, to je sasvim normalna pojava i zapravo način da vaše telo reguliše temperaturu. Takođe, znoj nema sopstveni miris kao što mnogi ljudi misle. Tek kada dođe u kontakt s bakterijama na telu, znoj dobije oštar i neprijatan miris, piše Klixba.

Lekarka Lori Hoper iz zdravstvene organizacije “The Natural Deodorant Co” navodi da znojenje igra važnu ulogu u održavanju normalnog zdravlja i pomaže našim telima u regulaciji telesne temperature i uklanjanju toksina. Međutim, postoje neke namirnice koje pojačavaju znojenje pa ako želite da smanjite ovu pojavu, smanjite njihovu konzumaciju.

Kafa
foto: Tamara Trajković

Namirnice koje treba izbegavati su jaki začini kao što je kari i čili. Naše telo reaguje na začinjenu hranu na isti način kao što reaguje na visoke temperature. Od ovih namirnica više se znojite kako bi se telo rashladilo.

Osim toga, doktorka Kuper navodi da bi trebalo da izbegavamo i kofein jer on stimuliše centralni nervni sistem i podstiče nadbubrežne žlezde da više rade.

Zato, ako želite da smanjite znojenje, pobrinite se da se češće tuširate i nosite dezodoranse na čistom telu i nosite svetliju odeću prozračnih materijala.

Bonus video: Lekar o aspirinu

02:28

LEKAR UPOZORAVA: PAŽLJIVO SA ASPIRINOM! Može da pomogne, ali može i OZBILJNO DA UGROZI ZDRAVLJE! Preporučuje sa u ovim slučajevima

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.