SVI SRBI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARU: Naučite kako je jedu Italijani (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

prijatno!

SVI SRBI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARU: Naučite kako je jedu Italijani (VIDEO)

Ovu pastu niko ne odbija, a retko ko ume da je napravi po originalnom receptu

Objavljeno:

Mnogi Srbi prave istu kada prave karbonare - stavljaju pavlaku za kuvanje.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g gvanćale ili slaninu
  • 100 g parmezana
  • 300 g špageta
  • biber po ukusu
Karbonara
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema: Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi.Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.