SAVRŠEN RUČAK ZA LETNJE DANE: Ovo je ORIGINALNI RECEPT iz Napulja za najomiljeniju pastu
ilustracija, Foto: Profimedia

recept

SAVRŠEN RUČAK ZA LETNJE DANE: Ovo je ORIGINALNI RECEPT iz Napulja za najomiljeniju pastu

Tradicionalni recept za italijansku pastu koja se pravi očas posla, a toliko je ukusna prste da poližeš

Objavljeno:

Pasta je jedno od najomiljenijih jela širom sveta. Tradicionalno italijansko doživelo je brojne varijacije, iako je u 19. veku nastalo kao hrana za siromašne. Zbog toga je originalan recept zapravo veoma jednostavan, brzo se priprema, a od namirnica, osim testenine, potrebno je samo malo belog luka, maslinovog ulja, bosiljka ili spanaća. Pasta Aglio e Olio potiče iz Napulja gde su se od sastojaka u kući kuvali ukusni obroci.

Srećna republika vam poklanja tradicionalni recept za italijansku pastu koja se pravi očas posla, a toliko je ukusna prste da poližeš.

Sastojci:

500 g špageta

4 čeri paradajza

50 g bebi spanaća

pola glavice belog luka

1 dl maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Skuvajte testo, ali da ostane tvrđe. Ocedite špagete i u vrelo testo u cediljci dodajte bebi spanać i na polovinu isečen čeri paradajz. Protresite cediljku da se testo izmeša sa spanaćem i paradajzom. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Čim pusti sok i zamiriše sklonite sa vatre. Špagete prespite u dublju šerpu, prelijte maslinovim uljem i lukom, pobiberite i posolite po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Možete dodati malo bosiljka ili parmezana, a i ne morate.

(Espreso/Srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.