BEZ OVE TORTE U STAROJ JUGI NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA PROĐE: Danas ovaj RECEPT nijedna DOMAĆICA NE ZNA
Milka torta, Foto: Printscreen YouTube/Bruno Albouze

savršeno mekano

BEZ OVE TORTE U STAROJ JUGI NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA PROĐE: Danas ovaj RECEPT nijedna DOMAĆICA NE ZNA

Preukusna torta sa lešnicima koju će svi obožavati

Objavljeno: 18:57h

Ovaj recept je za sve ljubitelje kremastih torzi, krem se topi u ustima, a hrskavi lešnici vam prušaju neodoljiv osećaj punoće ukusa.

Najbolji recept za Milka tortu:

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Sastojci

Za 4 kore:

12 većih belanaca

2 kašike brašna

12 kašika šećera

200 g prženih mlevenih lešnika

Za filove:

12 većih žumanaca

200 g šećera

3 kašike brašna

3 kesice pudinga od vanile

1 l mleka

200 g bele Milka čokolade

200 g crne Milka čokolade sa lešnicima

250 g margarina

300 ml slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

Bomba torta, Torta, belance, Mućenje
foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajmo Blogovski

Priprema

  1. Umutiti penasto 3 belanceta, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.
  2. Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.
  3. Pripremti i ispeći još 3 kore na isti način.
  4. Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera. 3 pudinga, 100 g šećera, 3 kašike brašna posebno umutite sa 200 ml mleka. Ostalo mleko (800 ml) prokuvajte. Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
  5. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice Milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu Milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
  6. Kada se filovi ohlade, umutite margarin sobne temperature i u svaki deo dodajte polovinu umućenog margarina. Umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike šećera u prahu.
  7. Slojevi torte: Kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – pa opet kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – i još jednom kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka. Na kraju samo kora i dekoracija po želji

NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati!

02:03

NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati!

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.