DODAJTE OVAJ SASTOJAK TOKOM KUVANJA PASULJA I NEĆETE IMATI GASOVE: Zauvek ćete ih se otarasiti
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

ovo niste znali

DODAJTE OVAJ SASTOJAK TOKOM KUVANJA PASULJA I NEĆETE IMATI GASOVE: Zauvek ćete ih se otarasiti

Pored namakanja u vodi, da pasulj ne nabubri, prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, majoran, majčinu dušicuili đumbir čija svojstva sprečavaju naknadno stvaranje gasova u organizmu.

Objavljeno:

Bez obzira na vrstu, pasulj ima veoma malo masti i kalorija. Pored toga, odličan je izvor proteina, vitamina B, folne kiseline i vlakana za snižavanje holesterola. Svako može da ga konzumira jer ne sadrži gluten.

Ako ste na dijeti, slobodno se opustite uz jelo od pasulja, s obzirom na vrlo malo kalorija i masnoća kojima su bogati, dok istovremeno snabdevate organizam magnezijumom i gvožđem. Energije vam neće nedostajati posle jedenja pasulja, a on će telu pružiti pravu antioksidativnu zaštitu.

Mnogi ljudi će prestati pre pripreme pasulja, znajući da nabubri i izaziva eventualnu nelagodnost usled stvaranja gasova u stomaku. Ali postoji nekoliko trikova i za to.

Mnogima je dobro poznato da će pasulj manje nabubriti ako se bar nekoliko sati pre kuvanja ostavi u vodi. Prema triku iz bakine kuhinje, dobro je dan ranije potopiti pasulj i ostaviti u vodi preko noći.

pasulj
foto: Profimedia

Pored namakanja u vodi, da pasulj ne nabubri, prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, majoran, majčinu dušicu ili đumbir čija svojstva sprečavaju naknadno stvaranje gasova u organizmu.

Takođe je činjenica da nedovoljno kuvani pasulj izaziva više gasova. Ako želite da ovo sprečite, obavezno operite pasulj (čak i onaj iz konzerve) i kuvajte duže na laganoj vatri, a ne na jakoj. Pranjem i namakanjem pasulj gubi šećere koji, između ostalog, utiču na nadimanje, odnosno naknadno nadimanje želuca.

Naime, kada taj šećer uđe u gustu koru, bakterija odgovorna za njegovu izgradnju proizvodi neprijatan miris gasa koji će morati da napusti rernu. Iskusni kuvari savetuju da se pasulj dobro skuva tek nakon što se tri puta prokuva.

01:00

IMALA 142 KG, SMRŠALA 60, A POPOVIĆ JOJ PLAĆA OPERACIJU SKIDANJA VIŠKA KOŽE: Krstinja je doručkovala PASULJ, a evo šta sad jede

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.