PITA SA TIKVICAMA KOJA SE NE PEČE, CAKA HRSKAVE KORE JE U OVOME: Recept je ZALUDEO SVET, brzo zapišite
Pita sa tikvicama, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

sjajan ukus

PITA SA TIKVICAMA KOJA SE NE PEČE, CAKA HRSKAVE KORE JE U OVOME: Recept je ZALUDEO SVET, brzo zapišite

Jedan od najjednostavnijih recepata za pitu sa tikvicama

Objavljeno:

Pite su praktične za pripremu i uglavnom se koriste kore i nadevi po želji. Ali, postale su popuarne i one koje se prave bez kora, a čiji se sastojci pomešaju u posudi i onda se peče.

Danas vam predlažemo da isprobate i preukusnu pitu sa tikvicama i sirom koja će vas oduševiti, a koju možete da poslužite za doručak. I za ovaj recept vam nije potrebna rerna, jer se ona kuva na šporetu.

Pita, Gurmanska pita
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

1 tikvica

2 paradajza

4 jajeta

peršun

2 čena belog luka

3 kašike grčkog jogurta ili pavlake

6 kašika brašna

maslinovo ulje

200 g tvrdog sira

1 kašičica italijanskog začina

1 kašičica slatke crvene paprike

parmezan

Pita, Gurmanska pita
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izrendajte tikvicu i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro procedite, pa dodajte 1 sitno seckan paradajz i jaja. Dobro umutite.

Zatim dodajte seckani peršun, mleveni beli luk i pobiberite, pa opet promešajte. Dodajte jogurt ili pavlaku i brašno i sve sjedinite. Sipajte smesu u nauljenu tepsiju ili veći tiganj, pa pržite na šporetu, na niskoj temeperaturi.

Pita sa tikvicama, Povrće, Pita, Paprika, Paradajz, Luk, Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Posle par minuta preko poređajte paradajz isečen na kriške (1 komad), kao i seckani sir. Pospite italijanskim začinom i crvenom paprikom, kao i paprmezanom.

Poklopite i kuvajte još 20 minuta.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.