JUČE JE NASTUPIO RETROGRADNI MERKUR: Ovim znakovima donosi TURBULENTAN period i vraća STARE LJUBAVI!
Merkur, Foto: Profimedia

RETROGRADNI MERKUR 2023

JUČE JE NASTUPIO RETROGRADNI MERKUR: Ovim znakovima donosi TURBULENTAN period i vraća STARE LJUBAVI!

Posebno će uticati na četiri horoskopska znaka

Objavljeno:

Kako nam zvezde poručuju, četiri horoskopska znaka očekuje vrlo turbulentan period na ljubavnom polju. Naime, 21. aprila nastupio je retrogradni Merkur i nekima će bivši pokucati na vrata. Pod uticajem kretanja ove planete, sve do 15. maja, mnoge će zadesiti problematična komunikacija, propadanje planova i ono od čega mnogi strepe - vraćanje bivših u život.

Možda se neko tome raduje, a nekome će upravo to biti najveća noćna mora koja će ih vratiti nekoliko koraka unazad, ali evo koja četiri horoskopska znaka mogu da se nadaju ljubavnom prevratu.

Blizanci

Vrlo je moguće da vam ovaj retrogradni Merkur ne vrati baš bivšeg partnera u narednim nedeljama, ali neki stari plamen će se sigurno rasplamsati. Ukoliko imate neku simpatiju s kojom je cela priča ostala nedorečena - očekujte novu šansu.

Naravno, ova veza je u polusekstilnoj senci retrogradnog Merkura. Dakle, ko god da dođe u život Blizanaca, ima nedovršen posao sa njima, a istorija će se ponavljati, a da njih dvoje toga nisu ni svesni sve dok ne uspeju da reše svoju situaciju. Za neke je ovaj bivši ljubavnik bio napušten u korist žene/muža. Ili obrnuto.

Takođe, ne mora da znači ni da se radi o bivšem partneru ili simpatiji, nego o nekome ko vas voli iz prikrajka već dugo, a sada je napokon došlo njegovo vreme. Ova osoba može i dalje odlučiti da vas ne kontaktira ili da ne nameće svoje prisustvo, ali će lebdeti oko vas. Za neke, ovu osobu podsećate na njihovu majku ili bivšeg koji odbija da razgovara sa njima, zato širom otvorite oči.

Devica

Bivši se galopirajući vraća u život Device - i spremite se za turbulencije.

Budući da će Sunce u Biku u ovom trenutku biti direktno u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom, neko će iznenada poslati poruku ili odgovoriti nekome koga je neko vreme blokirao ili ga kulirao, (vrlo je moguće da će vam odgovoriti na stori, he he). Možda će Devica čak biti ta koja će prva poslati poruku ili će to ipak biti bivši. Ali Saturn nasuprot Mesecu će ovaj kontakt učiniti neželjenim za primaoca.

Postoji velika verovatnoća da će muška osoba u ovom paru biti ta koja će pružiti ruku pomirenja - ili bar kontakta. Ali zanimljivo je da će se vratiti svom uobičajenom ponašanju nakon jednog ili dva dana ljubaznosti. A onda ćete vi ponovo juriti za njim tražeći odgovore ili ćete se osećati kao da vas on uopšte ne čuje.

Uprkos neredu, jer Ceres trenutno prolazi kroz Devicu, postoji mogućnost pomirenja između bivših. Ali to će biti kratkog veka zbog istih problema kao i ranije, što najverovatnije podrazumeva neobavezno ponašanje jedne strane.

Bik

Za Bika će ovaj retrogradni Merkur biti period pun akcije - što znači da se bivši vraća.

Poput Blizanaca, za neke od vas, ovaj "bivši" će biti kao neka sasvim nova osoba sa kojom imate vezu iz prošlog života. Ali za razliku od Blizanaca, vama je bilo suđeno da upoznate ovu osobu da biste išli dalje u životu.

Za neke, ovaj bivši nije romantična veza i neće ostati u vašem životu predugo. Ali možda ćete osetiti jaku privlačnost prema njemu, što će neki od vas zameniti za strast i privlačnost.

Horoskop
Horoskopfoto: Profimedia

Za nekolicinu odabranih, ova osoba će biti Tinder match (ili nešto slično) sa kojom imate kratku vezu pre nego što vas upozna sa nekim iz svog profesionalnog kruga i krene dalje. Biće kratka iritacija sa pravim bivšim pred kraj retrogradnog perioda Merkura. Možda ste blokirali ovu osobu i saznaćete da pokušava da vas kontaktira preko međusobnih veza.

Budite pažljivi! S obzirom na to da Uran i Pluton formiraju jake aspekte u blizini, ovo opsesivno ponašanje lako može postati problematično i navesti vas da čak pozovete i policiju.

Škorpija

Retrogradni Merkur je nastupio, a to znači da je Škorpiji jedan vrlo čudan period u najavi.

Oni od vas koji ste upleteni u razvodnu bitku sa bivšim doživeće previranja. Ili, možda ćete se sukobiti sa bivšim i njihovom porodicom zbog izdržavanja dece i drugih optužbi unutar društvenog kruga.

Elem, važno je napomenuti da je jedan partner/bivši definitivno vezan za drugu stranu i njihove društvene veze/porodicu. Ali, kako to obično biva, nasilnici i dalje misle da su u pravu, a da druga osoba nije u pravu. Ipak, neki od vas moraju biti oprezni.

Sa Saturnom u Ribama koji formira trigon sa Mesecom Škorpije tokom ovog vremena, zlostavljana osoba može biti namamljena od strane druge osobe u porodici bivšeg u intiman odnos sa njima iako bi ta osoba trebalo da bude više autoritet/otac/majka figura.

Ali ako ste u napetoj borbi za razvod, Saturn predstavlja vašeg advokata i bezbedan je. Presuda sudije se bliži za one u borbi za pritvor sa svojim bivšim. Ali to se neće desiti tokom retrogradnog perioda. Iako, s obzirom na vrstu aspekata na stolu, sudija može dati zajedničko starateljstvo oba roditelja zbog njihovih ličnih staromodnih uverenja.

Bonus video:

05:24

AKO VERUJETE U RETROGRADNI MERKUR, POSLUŠAJTE ASTROLOŠKINJU! Kralj: Ne kupujte stanove, OVA VALUTA IZUMIRE, jedan je put do novca

(Espreso / Blic Žena/ Yourtango )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.