OD OVOG STARINSKOG JELA NEMA ZDRAVIJEG: Odlično je za SVE ORGANE, generacije SRBA su odrastale na njemu
Kopriva, Foto: Printscreen YouTube/Sace Recepti

obratite pažnju

OD OVOG STARINSKOG JELA NEMA ZDRAVIJEG: Odlično je za SVE ORGANE, generacije SRBA su odrastale na njemu

Ima dovoljna količinu vitamina K koji sprečava pojavu krvarenja, a njegov značaj za organizam i svakodnevno prisustvo u hrani razlog je da ga popularno nazivaju „faktor dugovečnosti“. Stvaranje hemoglobina pomažu gvožđe, bakar i vitamin C, a mangan pomaže aktiviranje gvožda iz depoa, pa je njena svakodnevna upotreba prava preventiva anemije

Objavljeno:

Kopriva je odlična za naše zdravlje, jača zube i kosti, odlična je za mineralizaciju u dobu rasta, trudnicama i dojiljama. Obezbeđuje dnevni unos kalcijuma u svakodnevnoj ishrani. Kopriva osigurava potrebne količine cinka čiji nedostatak dovodi do poremećaja.

Stvaranje hemoglobina pomažu gvožđe, bakar i vitamin C, a mangan pomaže aktiviranje gvožda iz depoa, pa je njena svakodnevna upotreba prava preventiva anemije.

Stari recept za jelo od koprive:

Kopriva
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Potrebno: Oko 20 vrhova mlade koprive (može i više, ako imate); 1 glavica crnog luka, 1 kašika masti, 5 komada jaja, malo mleka, malo kajmaka.

Priprema: Koprive obarite u vreloj vodi (najviše 5 min da ključaju u vodi). U tiganju na masti propržite crni luk sitno iseckan, pa mu dodajte obarene koprive. Sve dinstajte najviše 5 minuta pa prelijte umućenim jajima u koja ste dodali malo mleka i malo kajmaka. Sve posolite i poslužite za doručak, a može i za neki drugi obrok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.