OVE NAMIRNICE SU STALNE U KUĆI ĐOKOVIĆA: Napitak koji OBOŽAVA mu čuva zdravlje i diže IMUNITET bolje od lekova
Foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

SAZNAJTE

OVE NAMIRNICE SU STALNE U KUĆI ĐOKOVIĆA: Napitak koji OBOŽAVA mu čuva zdravlje i diže IMUNITET bolje od lekova

Zahvaljujući zdravoj ishrani, Novak Đoković je u neverovatnoj fizičkoj formi

Objavljeno:

Zahvaljujući zdravoj ishrani, Novak Đoković je u neverovatnoj fizičkoj formi Teniser je razgovarao s Grahamom Bensindžerom i otkrio kako izgleda jedan njegov prosečni dan.

"Počinjem s toplom vodom i limunom kako bih pomogao telu da se detoksikuje. A onda na prazan želudac konzumiram sok od celera", rekao je.

Hrana, Namirnice
foto: Tatiana Bralnina / Alamy / Alamy / Profimedia

Zamena jutarnje kafe ili soka od narandže limunom i vodom je blagotvorna za struk, smatraju neki stručnjaci. Ipak, lekari su nedavno upozorili da postoji malo ili nimalo medicinskih dokaza da to ima smisla.

Nakon soka od celera Đoković pije zeleni smuti bogat hranjivim materijama i algama.

"U prvom delu dana jedem puno voća. Ne volim da jedem nikakvu hranu koja bi zahtevala puno energije za probavu jer mi je potrebno puno energije za treninge", pojašnjava.

Teniser uživa i u žitaricama, kvinoji, divljem pirinču i slatkom krompiru. Ne beži ni od normalnog krompira, ali samo ako je kuvan.

Đoković se 2010. odrekao glutena, mlečnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas se hrani namirnicama biljnog porekla.

BONUS VIDEO

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/b92.net/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.