OVO SVI SRBI RADE, A UNIŠTAVA SRCE: Kardiolog PRIZNAO koja NAVIKA je najgora za ZDRAVLJE
Ilustracija, Foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia /

MORATE ZNATI

OVO SVI SRBI RADE, A UNIŠTAVA SRCE: Kardiolog PRIZNAO koja NAVIKA je najgora za ZDRAVLJE

Svi Srbi imaju ovu naviku koja je loša po zdravlje srca

Objavljeno:

Kardiolog je objavio koja je navika jako loša za zdravlje srca:

Pušenje značajno povećava rizik od moždanog udara i srčanog udara. Redovni unos duvana takođe može uzrokovati nakupljanje plaka u koronarnim arterijama, što može povećati nivo LDL holesterola“, kaže kardiolog Normaln Lepor, a prenosi Index.

Osim što značajno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, pušenje značajno povećava i rizik od raka. Zato lekari podtiču sve koji puše da razgovaraju sa svojim doktorom o tome šta bi moglo da im pomogne da prestanu sa tom opasnom i ružnom navikom.

Bol, Srce
foto: Profimedia

Prema istraživanju koje je preneo Science Alert, osobe koje prestanu da puše pre 35. godine imaju skoro identičnu stopu smrtnosti kao i oni ljudi koji nikada nisu zapalili nijednu cigaretu.

Svaki četvrti muškarac i svaka treća žena u Srbiji je pušač. Srbija se nalazi u samom vrhu po broju pušača u Evropi, a po procentu žena koje puše zauzimamo drugo mesto u svetu.

Prema poslednjim podacima Eurostata, članica EU u kojoj se najviše puši je Bugarska s 28.2% stanovništva starijeg od 15 godina koje redovno dnevno konzumira duvan, a za njom slede Grčka s 27.2%, Mađarska s 25.8%, Litvanija i Hrvatska s 24.9%.

03:10

HOLESTEROL JE TIHI UBICA! Kardiolog: Opasnost se ne oseća dok ne bude kasno Da se spreči infarkt treba OBAVEZNO preduzeti ove mere

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.