Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)
Foto: profimedia

iz prirode

Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)

Ona je kvalitetan izvor masnoća koje telu daju potrebnu energiju, sadrži zdrave masne kiseline dobre za srce i ne goji više od maslinovog ulja
Objavljeno:

Zbog visoke energetske vrednost koju imaju svinjska mast i biljna ulja treba biti umeren s njima. Preporučeni dnevni unos masti je do 30 procenata od ukupno konzumiranih namirnica u tom danu, ali treba uzeti u obzir da se masti nalaze i u drugim namirnicama kao na primer u mesu što također ulazi u tih 30 procenata preporučenog dnevnog unosa.

foto: profimedia

Izvrsna za prženje hrane Svinjska mast pokazuje najveću otpornost pri visokim temperaturama od svih životinjskih i biljnih masti, pa ju je dobro koristiti za prženje hrane prilikom čega nećete uništiti njene hranjive vrednosti.

foto: Thinkstock

Što se tiče svakodnevne ishrane poželjno je konzumirati svinjsku mast s biljnim uljima. Možete pržiti hranu na svinjskoj masti, a salate i povrće začiniti maslinovim ili drugim biljnim uljem. Nikada nije dobro insistirati na samo jednoj vrsti masnoća.

foto: profimedia

Bonus video:

Kako da pobedite zapušeni nos? UZ OVIH 6 SAVEZNIKA IZ PRIRODE!

Nema koga ne nervira zapušen nos. Osim što je neprijatno, može da izazove i dodatne tegobe poput upale grla i nesanice. Zbog toga nije loše da imate u kući nešto od ovih prirodnih lekova protiv zapušenog nosa.

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.