FEBRUARSKA NAGRADA: Kompozitor STEFAN DIVJAKOVIĆ primio priznanje za "PREDAN I POSVEĆEN RAD"
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Muzički program RTV

nagrada

FEBRUARSKA NAGRADA: Kompozitor STEFAN DIVJAKOVIĆ primio priznanje za "PREDAN I POSVEĆEN RAD"

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća gradjana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana

Objavljeno:

Kompozitor Stevan Divjaković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2021, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Novog Sada.Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Divjakoviću "za predan i posvećen vizionarski rad, pretočen u kompozicije, koje ostavljaju neizbrisiv trag na umetničkoj sceni Novog Sada", rečeno je u obrazloženju.

Inicijativu da to priznanje dobije Divjaković podnelo je Udruženje kompozitora Vojvodine, uz podršku Srpskog narodnog pozorišta, Muzičke omladine Novog Sada, Vojvodjanskog simfonijskog orkestra i Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Novčani deo nagrade iznosi 130.000 dinara.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća gradjana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Nagrada se dodeljuje povodom Dana Grada, 1. februara, kada je 1748. godine Novi Sad proglašen Slobodnim kraljevskim gradom u okviru Habsburške Monarhije.

Bonus video:

02:03

Vremenska prognoza do kraja januara!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.