Ljubičice i Buč Kesidi za vikend sviraju na zidiću Doma omladine Beograda!
Foto: Promo

DVA PERSPEKTIVNA BENDA

Ljubičice i Buč Kesidi za vikend sviraju na zidiću Doma omladine Beograda!

Ovog vikenda na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda, na Platou Milana Mladenovića, u okviru letnjeg serijala besplatnih koncerata na Zidiću, publici će se predstaviti dva benda iz Pančeva: Ljubičice (petak, 26. avgust od 20h) i Buč Kesidi (subota, 27. avgust od 20h).
Objavljeno:
foto: Promo

Buč Kesidi je mladi energični autorski levoruki pančevački indi-rok trio. Pokušavaju da postanu popularni praveći stidljivu muziku za đuskanje.

Do sada su za etiketu Lampshade media izdali EP od tri pevanja pod nazivom "Španska serija EP", a za jesen/zimu 2016. u Studiju Krokodil spremaju debi album "Posesivno-ospulsivni hospul". Bend čine Luka Racić - gitara, Alen Duš - bas i Zoran Zarubica - bubanj.

- Svi smo se znali od ranije iz Gimnazije i počeli smo da se skupljamo radeći obrade domaće muzike, Idola, Šarla Akrobate, Duška Jakšića, ja sam krenuo da pišem pesme, i na kraju se svelo na nas trojicu koji ozbiljno hoćemo i volimo da se bavimo muzikom. U međuvremenu smo postali braća. Zoran (bubnjar) i ja se godinama, od kad se družimo, ložimo na istu muziku, bendove kao što su Arktik Mankiz, Strouksi, Veksinsi, Franc Ferdinand, Tejm Impala... I verovatno onda sve što radimo podsvesno vuče na tu stranu. A to je još muzika koja nekako nikad nije imala svoj trenutak na domaćoj sceni. U kontrastu, Alenovi (basista) uzori su prevashodno na nekoj drugoj strani, rege, fank; kad mi otkrijemo nov bend on uzme da sluša vijetnamsku narodnu muziku; to je dobar način da nas izbaci iz zone komfora i da se kreativnije radi - objašnjava Luka Racić.

(V.M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.