ZAŠTO VAM PEŠKIRI POSTAJU KRUTI PRILIKOM PRANJA? Evo kako da NA VREME sprečite tu pojavu
Foto: Profimedia

savet dana!

ZAŠTO VAM PEŠKIRI POSTAJU KRUTI PRILIKOM PRANJA? Evo kako da NA VREME sprečite tu pojavu

Omekšivač za veš treba izbjegavati prilikom pranja peškira jer može učinit više štete nego koristi, a da ne dođe do toga pomoćiće sirće!

Objavljeno:

Jedna profesionalna čistačica je otkrila da omekšivač za veš nije uvek najbolje rešenje za mekanu i mirišljavu odeću. Štaviše, njegovo korišćenje ponekad može, kaže ona, učiniti više štete nego koristi, a pogotovo kada su u pitanju peškiri...

Kako piše Mirror, čistačica je podelila video na svom Tik Tok profilu, a u njemu govori o problemima korišćenja omekšivača za veš prilikom pranja peškira, zbog čega će se peškiri pre uništiti.

Do sada smo čuli svakakve savete kada je reč o "dodacima" za pranje veša.

- Omekšivač sadrži vosak i ulja koji odbijaju vodu, što znači da ako perete peškire omekšivačem smanjujete njihovu moć upijanja- rekla je ona u videu.

Mašina za veš, Veš mašina
foto: Profimedia

Umesto omekšivača ona predlaže korištenje belog sirćeta kako biste se rešili svih nepotrebnih mirisa na vašim peškirima. Potrebna je, kaže, samo jedna šojica belog sirćeta kako biste peškirima vratili mekoću i kako bi oni što bolje upijali. Sve što trebate je da ih stavite na uobičajni ciklus pranja, a zatim ponovno oprati koristeći sirće umesto sapuna, što će učinkovito ukloniti ostatke deterdženta za rublje sa tkanine.

Ako tretman ne uspe nakon jednog pranja, možda se previše ostataka nakupilo na peškirima i u tom slučaju možete ponoviti pranje sa belim sirćetom.

Doktorka je otkrila da veš nikada ne bismo trebali da sušimo u kući jer nije dobro za zdravlje.

(Espreso/VečernjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.