EVO ZAŠTO GOSTI NA VENČANJU NE SMEJU NOSITI CRVENO: Ovo sigurno niste znali, a OSRAMOTILI BISTE SE
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

EVO ZAŠTO GOSTI NA VENČANJU NE SMEJU NOSITI CRVENO: Ovo sigurno niste znali, a OSRAMOTILI BISTE SE

I dok bake ili deveruše mogu da se izvuku sa smelom nijansom haljine, ako niste porodica, a posebno ako postoji neka istorija između vas i mladoženja, možda bi bilo najbolje da preskočite crvenu odeću

Objavljeno:

I dok bake ili deveruše mogu da se izvuku sa smelom nijansom haljine, ako niste porodica, a posebno ako postoji neka istorija između vas i mladoženja, možda bi bilo najbolje da preskočite crvenu odeću

Svi znamo da ne bi trebalo da nosite belo na venčanju, osim ako niste mlada, naravno, ali to nije jedina boja koja je zabranjena. Podcast Unfiltered Bride raspravljao je o bontonu haljine tokom nedavne epizode, otkrivajući zašto je crvenu najbolje izbegavati ako ste gost na venčanju. Kao i mnoge tradicije oko braka, to je nepisano pravilo, ali ga vredi slediti ako ne želite nikoga uvrediti. "Crveno znači da ste spavali sa mladoženjom", rekao je ko-voditelj Georgie u TikTok video snimku emisije, "To je bajka, ali ne mislim da bih isključio crvenu kao boju. Mislim da je zavisi od haljine".

Deveruše
foto: Profimedia

I dok bake ili deveruše mogu da se izvuku sa smelom nijansom haljine, ako niste porodica, a posebno ako postoji neka istorija između vas i mladoženja, možda bi bilo najbolje da preskočite crvenu odeću.

Druga voditeljka, Beti, takođe je prokomentarisala: "Mislim da je crvena prilično seksi boja i privlači pažnju drugih ljudi". Grimizna ili tamnocrvena su prelepi dodatak svadbenoj kombinaciji, ali crvena može, po rečima Filipa Sajksa, direktora Britanske škole za bonton, "postaviti presedan u pokušaju da se nadmaši mladu".

Modni stručnjaci Karen Millen dodali su: "Vizuelno, crvena je smela i blistava boja koja će odmah privući pažnju na vas, bilo lično ili na fotografijama; ako su vaši gosti okruženi neutralnim bojama, a mlada je u belom, možda ćete se osećati neumesno sa tonom venčanja".

Svako venčanje će imati drugačiji 'kodeks oblačenja', iako je crvena boja bez obzira na to. Indijske neveste obično nose šafran crvenu lehengu, dok u Kini neveste nose dugu feng gua haljinu od dva dela, prenosi Večernji.hr. Dolazak na ove događaje u crvenom bio bi sličan nošenju belog na zapadnom venčanju, zato budite oprezni. Nakon otkrića, korisnici TikTok-a su bili šokirani kada su saznali da su možda napravili nesvesnu grešku.

Venčanje, Burma, Svadba
foto: Profimedia

"Nosila sam crvenu haljinu na venčanju svoje najbolje prijateljice", prokomentarisala je jedna devojka, dok je druga dodala: "Pretpostavljam da nikada nisam dobila dopis o ovom pravilu“.

U komentarima ispod videa, koji je pregledan 1,1 milion puta, jedan broj ljudi je priznao da ignoriše običaje kao gosti, dok su drugi tvrdili da su tražili od svojih nevesta da nose crveno kada se venčaju.

Jedna osoba se našalila: "Moje deveruše su u bordo, a četiri od njih pet su mladoženjine nećake, pa možemo pretpostaviti da nisu spavale sa njim. To nije veoma važno pravilo, pa pokušajte da se ne zaglavite previše u tome šta je 'tačno' ili 'pogrešno'. Zapamtite da je dan u znaku mladenaca i pokušajte da to poštujete u odabiru odeće. Ili, ako ste u nedoumici, samo pitajte šta možete, a šta ne.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.