DOŽIVEO MOŽDANI UDAR U 53. ZBOG SAMO JEDNOG POKRETA: Mnogi SRBI ga prave jer misle da je BEZOPASAN
Bolnica, Foto: EPA/ANGELO CARCONI, Ilustracija

MORATE ZNATI

DOŽIVEO MOŽDANI UDAR U 53. ZBOG SAMO JEDNOG POKRETA: Mnogi SRBI ga prave jer misle da je BEZOPASAN

Australijanac Endi Vilson je doživeo moždani udar u svojoj 53. godini života zbog pokreta koji je nesveno,svakodnevno radio!

Objavljeno:

Ovom umetniku nakon moždanog udara jedna strana tela je bila paralizovana, takođe je počeo da gubi vid, ali su lekari uspeli da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

Endi je rekao lekarima da godinama ima jednu naviku,a to je da "krcka" vrat dva puta dnevno. Lekari su zaključili da je to dovelo do nakupljanja kacijuma u arterijama koja mozak snabdeva krvlju i kiseonikom.

"Kada sam bio dete, roditelji su me vodili kod kiropraktičara koji mi je nameštao vrat. Moji problemi nisu nestali, ali kad sam odrastao, shvatio sam da mi je previše skupo da stalno idem kod kiropraktičara. Znao sam šta rade i sam sebi sam počeo da nameštam vrat", počeo je svoju ispovest Endi, koji je danas na rehabilitaciji.

Bolnica, Srce, Operacija, Bolesnik, Zdravlje
foto: Profimedia / BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial /

"Bila je to nesvesna navika, kao kad pucketate prste. Sve je bilo u redu do pre nekoliko dana kad mi je naglo pozlilo. Bio sam u svom ateljeu i odjednom mi je bilo jako loše. Oduzela mi se jedna strana tela, počeo sam da gubim vid i povraćam. Jedva sam uspeo da pozovem ujaka koji je bio na spratu kuće i on je odmah pozvao Hitnu pomoć", dodao je on i istakao da su lekari mislili da je došao pod uticajem droge ili alkohola.

"Samo su ponavljali pitanje: 'Šta si uzeo?', a ja nisam mogao da im odgovorim. Čak su pretraživali i kuću u potrazi za alkoholom i drogama, ali nisu ništa našli. Konačno su me stavili na nosila i odvezli u bolnicu gde sam hitno hospitalizovan", rekao je Endi i naglasio da ne koristi nedozvoljene supstance, a da kap alkohola nije popio punih pet godina.

Nakon detaljnih analiza ustanovljeno je da je Endi imao težak moždani udar i odmah je smešten na odeljenje intezivne nege.

"Lekari su se danima borili da mi spasu život. Lebdeo sam između života i smrti, ali sam uspeo da preživim. Nakon što mi je konačno bilo malo bolje, lekari su me pitali da li sam imao povredu vrata, a ja sam ispričao kako već decenijama sam sebi nameštam vrat. Objasnili su mi da je zbog moje navike došlo je do nakupljanja kalcijuma i začepljenja glavne aorte.Tri tromba su se otkačila, što je rezultiralo moždanim udarom koji sam doživeo. Rekli su mi da to nikad više ne smem da radim i da sam mogao da slomim sopstveni vrat. Zabranjeno mi je da idem čak i na običnu masažu vrata", objasnio je Endi.

A ovde pogledajte bolnicu u Kruševcu :

03:31

Bolnica Kruševac

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.