POSTOJE TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SRBI LUDE ZA ALBANKAMA: Imaju nešto što druge žene NEMAJU, EVO I ŠTA
Ilustracija, Foto: printskrin/prva

sklapanje brakova

POSTOJE TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SRBI LUDE ZA ALBANKAMA: Imaju nešto što druge žene NEMAJU, EVO I ŠTA

"U našim selima je veći broj muškaraca koji su ostali neoženjeni, dok je u Albaniji obrnut slučaj"

Objavljeno: 16:45h

Ako želite ženu koja je prirodna,krotka, voljna da zasuče rukave i bavi se "seoskim poslovima", možda je Albanka najbolji izbor za vas. Tako bar objašnjavaju mladići iz Srbije koji su preko agencija za posredovanje i sklapanje brakova upoznali svoje lepše polovine. A kako su objasnili, ove devojke i žene žele da se udaju baš za Srbe.

Istina, za na ovaj način ugovoren brak potrebno je da plate i do 3.000 evra. Kako je došlo do toga da su ovi brakovi sve češći u Srbiji?

Žene
foto: Profimedia

Sociolog Srđan Šljukić je objasnio da zapravo kulturološke razlike između nas i nisu toliko velike kao što se veruje.

"U našim selima je veći broj muškaraca koji su ostali neoženjeni, dok je u Albaniji obrnut slučaj. Naši međunarodni odnosi često zamagljuju činjenicu da postoji sličnost u mentalitetu. U pitanju su balkanska područja, delovi koji su pretežno ruralni, koji imaju slična razmišljanja i shvatanja", objasnio je za MONDO i dodao da je sklapanje ovih brakova postala neka vrsta tržišta, čim su u sve uključene i agencije.

Kakve su Albanke?

Kao što Srpkinje prati glas da su izuzetno lepe, isto važi i za Albanke. Setite se da su neke poznate lepotice potekle upravo iz ove zemlje - čuvena italijanska pevačica Ana Oksa, današnje pop ikone Rita Ora, Bebe Redža i Dua Lipa, glumica Eliza Dušku...

Dua Lipa
foto: Profimedia

Tipična Albanka ima gustu, tamnu kosu, izražene jagodice, krupne oči i pune usne. Ono što doprinosi njihovoj lepoti jeste i to što mnogo polažu na zdravu ishranu, zbog čega ih krasi lep ten.

Mnogi njihov izgled opisuju kao miks mediteranske i istočnoevropske lepote. Slično kao i Ruskinje i devojke iz Albanije nose u sebi dozu misterije i neotkrivenog. Osobine koje deluju kao magnet na muškarce.

Izuzetno su aktivne, radne, ali i najčešće vrlo patrijarhalnog vaspitanja, što su sve razlozi zbog kojeg su privlačne našim muškarcima.

Po nekim istraživanjima o sterotipima, čini se da su Albanke u samom vrhu dama kojima ne smeta multikulturalnost u porodici, kao ni partneri druge vere. Nemaju problem da budu u vezi sa strancima i zato ljubav često traže na društvenim mrežama.

Pitanje koje, pak, svi postavljaju jeste da li je razlog tome materijalizam i potreba za finansijskom sigurnošću, pogotovo kada se uzme u obzir da je Albanija siromašna zemlja. S druge strane, psiholozi sklonost ka vezama sa strancima objašnjavaju na drugi način - po njima je najčešće reč o želji da pronađu pouzdanog muškarca sa kojim će stvoriti zdravu porodicu.

Ono što je posebno uočljivo jeste da Albanke poštuju svoju kulturu, običaje, tradiciju, a porodica igra veoma važnu ulogu u njihovim životima.

Naravno, ovi stereotipi se ne mogu primeniti na celokupnu žensku populaciju Albanki, ali daju uvid u neke opšte karakteristike.

U videu ispod pogledajte u čemu su to bolje žene, a u čemu muškarci:

01:00

U čemu su to bolje žene, a u čemu muškarci?

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media