OVO PIĆE IZ KAFIĆA JE NAJOPASNIJE: Svi ga piju, a BAKTERIJA ima više nego VODA U WC ŠOLJI
Piće, Foto: Heidi Schade / Panthermedia / Profimedia

AU, ZA NEPOVEROVATI

OVO PIĆE IZ KAFIĆA JE NAJOPASNIJE: Svi ga piju, a BAKTERIJA ima više nego VODA U WC ŠOLJI

Kad sledeći put zatražite neko piće s ledom u kafiću, razmislite dobro je li to baš pametna ideja

Objavljeno:

Led u kafićima i restoranima brze hrane u novom se istraživanju pokazao kao pravo leglo bakterija, jer ih u proseku ima više nego voda u WC šolji, što je posledica ređeg čišćenja ledomata od WC-a.

Iako nijedan od uzoraka nije predstavljao pretnju za zdravlje, britanske državne laboratorije koji su sproveli ispitivanje uzoraka ipak se slažu da se radi o priličnom riziku za zdravlje.

Led
foto: Profimedia

Jedno istraživanje je takođe pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 odsto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.