ISPOVEST SUROGAT MAJKE KOJA ĆE VAS DIRNUTI: Rodila je blizance svojim prijateljima, a onda se desila OVA STVAR
Trudnica, Foto: Printscreen/Instagram/jaiden.ashlea

nije znala ništa o tome

ISPOVEST SUROGAT MAJKE KOJA ĆE VAS DIRNUTI: Rodila je blizance svojim prijateljima, a onda se desila OVA STVAR

Jedna žena je želela da uradi krajnje human gest za svoje prijatelje, ali je priznala da nije imala ideju u šta se upušta

Objavljeno:

Mnoge žene, nažalost, ne mogu da se ostvare u ulozi majke, zbog čega je surogat majčinstvo, u zemljama u kojima je ono legalizovano, sve više rasprostranjeno. Jedna žena je po sopstvenom priznanju videla da joj se prijatelji muče oko začeća, a budući da je ona već imala dvoje dece, rešila je da pristane da bude njihova surogat majka.

- Tek sada shvatam da nisam bila dovoljno obaveštena o celoj temi. Nisam znala gotovo ništa o tome, sem da je to od mene veoma human gest, budući da će moji prijatelji na taj način dobiti dugoočekivanu bebu. Nisam znala da će moj prirodni ciklus morati da se zaustavi hemijskim putem, kao ni za količinu štetnih i sintetičkih hormona koju sam morala da primam kako bih stvorila veštački ciklus koji bi bio u skladu sa ciklusom donatorke jajnih ćelija - istakla je ta žena na početku potresne ispovesti.

Trudnica
foto: Profimedia

Ona smatra da je najverovatnije imala preteranu empatiju i poštopoto želela da omogući bliskim prijateljima da dobiju bebu, a pritom uopšte nije dovoljno mislila na sebe.

- Ubedili su me da mi ugrade 2 embriona kako bi se šanse za uspešnu implantaciju uvećale. Sada shvatam da nisam sasvim razumela povećan rizik koje nošenje i rađanje blizanaca može da ima po moje zdravlje. Gledajući unazad, vidim da sam podredila zdravlje i sigurnost kako bih dala prioritet željama prijatelja. Shvatam da je moje psihološko stanje dok sam donosila te odluke ukazivalo na to da sam imala „kompleks mučenice” i da sam se previše žrtvovala i potpuno stavljala sebe u drugi plan - priznala je ona.

Njenim mukama tu nije bio kraj, kulminacija je usledila usred samog porođaja, koji je jedva preživela, a pritom dobila i tužbu od bolničkog osoblja. Osim toga, tokom čitave trudnoće njena prijateljica je bila krajnje ljubomorna na nju.

- Porođaj se na kraju ispostavio izuzetno traumatičnim, i jedna beba je bila primljena na neonatalnu intenzivnu negu, a ja sam pretrpela cepanje drugog stepena. Onda je krenula užasna noćna mora koja je trajala pune 2 godine sa babicama koje su brže-bolje okrivile mene i lažno tvrdile da sam ih ja sprečavala da pomognu pri porođaju. To nametanje krivice me je totalno slomilo. Najgore od svega je bilo što moji prijatelji, kojima sam rodila blizance, nijedan jedini put nisu bili uz mene - ispričala je ogorčena žena.

Blizanci
foto: Profimedia

Nju je pak najviše potreslo to što su je prijatelji totalno zaboravili nakon što im je rodila decu.

- Najbolnije je to što nisam bila pozvana na krštenje blizanaca. Iskoristili su me za moju matericu i onda odbacili kada im više nisam bila potrebna. To je bilo ponižavajuće i najstrašnije iskustvo. Moje mentalno zdravlje je dotaklo dno i 2 godine nakon traumatičnog porođaja mi je dijagnostifikovan posttraumatski stresni poremećaj, a od tada idem i na lečenje. Moj savet svim ženama je da se raspitaju i uvide prednosti i mane surogat majčinstva na vreme, kao i ko su im pravi prijatelji, a ko ne - zaključila je ona.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.