EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK NENAD JEZDIĆ: Ostaćete u NEVERICI
Nenad Jezdić, Foto: Vladimir Šporčić

POGAĐAJTE

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK NENAD JEZDIĆ: Ostaćete u NEVERICI

2000. godine je tumačio glavnu ulogu Fjodora Dostojevskog u filmu „Dug iz Baden – Badena“ i ponovo je bio Boda Tajson u filmovima „Tajna porodičnog blaga“ i „A sad adio“ čija je radnja bazirana na seriji „Porodično blago“

Objavljeno: 19:18h

Nenad Jezdić je jedan po poznatijih srpskih glumaca.

Osim glumačkog poziva bavi se i proizvodnjom rakije od voća koje je sam zasadio. Osvojio je tri zlatne medalje 2012. godine na 79. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Živi u Zemunu i selu Zabrdica kod Valjeva. U svom rodnom gradu, Valjevu, završio je osnovnu i srednju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Član je pozorišta Atelje 212 bio je od 1998. godine, a član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2020. godine.Igra i na drugim pozorišnim scenama.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Sporčić

Njegovi roditelji su Slavica i Predrag Jezdić. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju Tehničku školu, a u Beogradu je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirao je glumu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Zbog teške materijalne situacije je bio primoran da radi, ali je studije završio u roku.

Član je Ateljea 212 u kome je odigrao veliki broj predstava. Neke od njih su: „Čovek, zver i vrlina“, „Bekstvo“, „Ranjeni orao“, „Marija Stjuart“, „Lepotica iz Linejna“, „Džepovi puni kamenja“, „Kralj Lir“, itd. Igra i u drugim pozorištima, a predstave u kojima je učestvovao su: „Srpska drama“, „Nek’ ide život“, „Povratak“, „Gorski vijenac“, „Koreni“, „Bura“, itd.

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

2002. godine je odlučio da napusti grad i da se preseli u selo Zabrdica koje se nalazi u blizini Valjeva. Ima dvadeset hektara zemlje na kojoj gaji voće od kojeg proizvodi rakiju. Za sebe kaže da nije VIP, već da je seljak. 2016. godine je dvanaesti put pao sa motora i pokidao je ligamente. Shvatio je da mora da uspori, ali ne namerava da prestane da ga vozi.

nenad jezdić
foto: Dragan Kadić

2013. godine je imao sporednu ulogu Jovice u filmu „Top je bio vreo“ i majora Mirka Stankovića u seriji „Ravna gora“. 2015. godine mu je poverena uloga vozača autobusa u filmu „Enklava“.

2007. godine su mu poverene uloge Zokija u seriji „Ulica lipa“, motoriste Duleta u filmu „Smrtonosna motoristika“ i Crnog Gruje u filmu „Crni Gruja i kamen mudrosti“. 2008. godine je dobio uloge u seriji „Ranjeni orao“, kao i u filmovima: „Čarlston za Ognjenku“, „Čitulja za Eskobara“, „Poslednja audijencija“ i „Hitna pomoć“.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Sporčić

2000. godine je tumačio glavnu ulogu Fjodora Dostojevskog u filmu „Dug iz Baden – Badena“ i ponovo je bio Boda Tajson u filmovima „Tajna porodičnog blaga“ i „A sad adio“ čija je radnja bazirana na seriji „Porodično blago“.

nenad jezdić
foto: Dragan Kadić

1993. godine je debitovao na filmu „Kaži zašto me ostavi“, a poverena mu je uloga milicionera. 1994. godine je bio Vlada u filmu „Ni na nebu, ni na zemlji“. 1995. godine je glumio u filmovima „Paket aranžman“ i „Tamna je noć“ u kome je imao jednu od glavnih uloga. Visok je 185 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.