DA LI JE MOGUĆE DA JE ON BRAT GORANA BOGDANA: Držaćete se za GLAVU kada vidite koja MUŠKARČINA je u PITANJU (FOTO)
Goran Bogdan, Foto: Nemanja Nikolić

ko bi pomislio

DA LI JE MOGUĆE DA JE ON BRAT GORANA BOGDANA: Držaćete se za GLAVU kada vidite koja MUŠKARČINA je u PITANJU (FOTO)

Svoje najpoznatije uloge igrao je u filmovima Broj 55 (2014), Sonja i bik (2012), Neke druge priče (2010), dok je publici iz Srbije najpoznatiji po ulozi Mustafe Golubića u seriji Senke nad Balkanom (2017)

Objavljeno: 19:02h

Goran Bogdan je bosanskohercegovački i hrvatski pozorišni, filmski i televizijski glumac. Osnovnu i srednju školu pohađao je u rodnom gradu, nakon toga upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu, a sa njim uporedo studirao i Saobraćajni fakultet, na kome je završio tri godine studija.

Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu upisao je 2005. godine i diplomirao 2012. godine.

Svoje najpoznatije uloge igrao je u filmovima Broj 55 (2014), Sonja i bik (2012), Neke druge priče (2010), dok je publici iz Srbije najpoznatiji po ulozi Mustafe Golubića u seriji Senke nad Balkanom (2017).

Goran Bogdan
foto: Printscreen Instagram/bogdangoranbogdan

Rođen je 2. oktobra 1980. godine u Širokom Brijegu. Njegov otac Šimun profesor je na Mašinskom fakultetu u Mostaru, dok je majka Mila profesorka matematike u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu. Goran ima tri brata i dve sestre.

U Zagreb je otišao sa namerom da studira na Ekonomskom fakultetu, ali je vrlo brzo razvio ljubav i prema glumi. Svoju glumačku karijeru počeo je u kulturnom centru Peščenica i pridružio se amaterskoj dramskoj sekciji Gaudeamus, a kasnije i mnogim drugim.

Glumom je počeo da se amaterski bavi još sa 15 godina, a kao šesnaestogodišnjak svirao je gitaru u rok bendu Luni Meugim, koji je i dalje aktuelan.

1 / 4 Foto: Instagram printscreen

Goran je 2010. godine postao stalni član Zagrebačkog kazališta mladih ostvarivši u tom pozorištu veliki broj uloga u predstava koje su izvođenje širom sveta : Hamlet, Koko i Parizu, Put oko sveta u 80 dana, Guliverova putovanja, Pismo Heineru Mileru, Ružno pače i u mnogim drugim. Pored uloga u Zagrebačkom kazalištu mladih glumio je i u drugim pozorištima, u predstavama U zemlji čuda, Pir malograđana, Pijani proces, Osvrni se i drugim.

Iza sebe ima veliki broj televizijskih i filmskih uloga, a najveću pažnju privukao je ulogama u filovima Sonja i bik (2012), Neke druge priče (2010) i postao tako rekorder po broju uloga na Filmskom festival u Puli. Pored toga, jedan je od glavnih glumaca serije Senke nad Balkanom, gde tumači lik Mustafe Golubića.

Goran Bogdan, Sergej Trifunović
foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

Nakon karijere u Hrvatskoj, počeo je da igra uloge i u stranim filmovima. U francusko-britanskoj kriminalističko seriji Poslednji Panter (2015) igrao je ulogu Srbina Milana Čelika, a nakon toga i u trećoj sezoni američke serije Fargo. Takođe, dobio je uloge u filmovima All Inclusive (2017) i Nismo pričali o kraju (2018).

Na Sarajevskom filmskom festivalu bio je član žirija, 2017. godine. Sa svojim kumom osnovao je festival Zapadna Hercegovina koji promoviše nove filmove i muziku.

O privatnom životu glumca Gorana Bogdana zna se veoma malo. Više nego uspešnu karijeru gradio je dobrim ulogama i odličnim filmovima, a nesebična podrška u svakom momentu stizala mu je od njegovih najmilijih.

Goran Bogdan
foto: Printscreen

Javnost zna da Goran Bogdan ima tri brata i dve sestre i da mu je porodica na prvom mestu.

Brat Gorana Bogdana Josip bavi se muzikom i njih dvojica neverovatno liče. Josip živi i radi u Zagrebu i tamošnji mediji i te kako pišu o njemu.

Josip je veoma aktivan na društvenim mrežama, pa često obraduje publiku novim singlom, a Goran Bogdan to odmah podeli sa svojom publikom. Inače, i Goran se kao tinejdžer bavio muzikom, svirao je gitaru u bendu „Luni Meugim“ koji i danas postoji.

Ljubav između Gorana i Josipa je nemerljiva, a mlađi brat ga je čak jednom prilikom nazvao drugim ocem. Zanimljivo je da imaju isti nadimak na „Instagramu“, a jedan drugom često lajkuju i šaljivo komentarišu fotografije.

(Espreso / Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.