OVO JE MUŽ GORICE POPOVIĆ: Retko se POJAVLJUJU ZAJEDNO, a sada je isplivala FOTKA, svi ga ZNATE (FOTO)
Gorica Popović, Foto: Stefan Jokić

iznenadićete se

OVO JE MUŽ GORICE POPOVIĆ: Retko se POJAVLJUJU ZAJEDNO, a sada je isplivala FOTKA, svi ga ZNATE (FOTO)

Televizijska publika je pamti kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život, ali i po serijama: Karađorđeva smrt, Sivi dom, Seljaci, Ljubav navika panika, Sva ta ravnica, Jagodići i Pogrešan čovek

Objavljeno: 18:02h

Gorica Popović srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica.

Rođena je u Kragujevcu 13. avgusta 1952. godine. Njen deda-ujak je bio predratni glumac Aleksandar Cvetković. Završila je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Predraga Bajčetića, zajedno sa Tanjom Bošković, Radmilom Živković, Ljiljanom Dragutinović, Jelicom Sretenović, Zlatom Numanagić, Milanom Štrljićem i Brankom Jerinićem. Na istom fakultetu je od 1976. asistent na predmetima Dikcija i Gluma.

Gorica Popović
foto: youtubescreen

Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u Mirisu poljskog cveća (1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića.

S obzirom da je njen otac Mojsije Popović bio scenograf i izvođač u lokalnom pozorištu u Kragujevcu, Gorica je još kao devojčica zavolela glumu.

Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u Nacionalnoj klasi (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli Zlatnom arenom. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima, kao što su: Dorotej, Pad Italije, U raljama života, Halo taksi, Boj na Kosovu, Seljaci i Kozje uši.

Televizijska publika je pamti kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život, ali i po serijama: Karađorđeva smrt, Sivi dom, Seljaci, Ljubav navika panika, Sva ta ravnica, Jagodići i Pogrešan čovek.

1 / 4 Foto: Stefan Jokić

Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava Suncokret. Takođe, režirala je predstave: Jedva steče zeta, Au, poplava, Izvol’te sličicu, Gospođa Milihbrot, Zvezdarske zvezdice… Osmislila i režirala muzičku predstavu Brod plovi za Beograd, koja se u Ateljeu 212 već 20 godina tradicionalno održava oko Nove godine.

Napisala je scenario za TV seriju Peline đakonije. Radila je kostime i songove za više predstava.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Gorica Popović je i te kako dobro poznata svima, a malo ko zna da je i njen suprug deo javnog života Srbije.

Gorica Popović
foto: Printscreen Facebook

Naime, reč je o Nenadu Petroviću, inače poznatom alt-saksofonisti, džez muzičaru, kompozitoru i članu grupe "Zabranjeno pušenje", sada već "No Smoking Orchestra".

Pre nekoliko godina Gorica Popović je vrlo šturo pričala o svom suprugu koji je sa Emirom Kusturicom i Neletom Karajlićem odsvirao preko 500 koncerata po celom svetu i da važi za vrhuskog mu­zičara.

Bata Živojinović i Gorica Popović, Bata Živojinović, Gorica Popović
foto: printscreen/instagram.com

"Zajedno smo petnaest godina i imamo skladan brak. Toliko vam o njemu mogu reći, dosta vam je i to jer drugi ne znaju ni toliko", rekla je tada glumica.

(Espreso/Kurir/Puls)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.