OVA MUŠKARČINA JE BRAT VUKA KOSTIĆA: A tek da vidite sa KIM je u BRAKU, zapanjićete se (FOTO)
Vuk Kostić, Foto: Marina Lopičić

bacite pogled

OVA MUŠKARČINA JE BRAT VUKA KOSTIĆA: A tek da vidite sa KIM je u BRAKU, zapanjićete se (FOTO)

Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama“, „Višnje u čokoladi“, „Jastučko“, „Vila Sachino“, „Zečiji nasip“, „Damin Gambit“, „Srpska drama“, „Neodoljivi ljubavnik Selimar“, „Transilvanija“, itd.

Objavljeno: 16:45h

Vuk Kostić je poznati srpski glumac.

Kao dečak je ostvario nekoliko uloga u filmovima i u seriji „Otvorena vrata“. Igrao je u dečjoj predstavi „Konrad“ i u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Učestvovao je u snimanju obrazovnih emisija kao što su: „Knjiga je da se čita“, „Strašna priča“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“, itd.

Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama“, „Višnje u čokoladi“, „Jastučko“, „Vila Sachino“, „Zečiji nasip“, „Damin Gambit“, „Srpska drama“, „Neodoljivi ljubavnik Selimar“, „Transilvanija“, itd.

Vuk Kostić
foto: Stefan Stojanović

2001. godine je debitovao u prvencu Srđana Dragojevića „Apsolutnih sto“ i tumačio je glavnu ulogu. Bio je strelac Saša Gordić koji se ugledao na starijeg brata, juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu koji je posle rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasledstvo, a Saša rešava da uzme pravdu u svoje ruke.

2005. godine je snimio ljubavnu dramu „Stvar srca“ u kojoj je bio spreman da učini sve za svoju ljubav Jovanu (Nadu Macanković), ali problem je nastao kada je saznao da ga je ona prevarila. 2006. godine je bio Mihajlo Japundža u filmu „Sinovci“ i Ivo u francuskom filmu „IvoEva“. 2007. godine je glumio u filmovima: „Klopka“ i „S. O. S. – Spasite naše duše“.

1 / 4 Foto: Sonja Spasić

Počeo je sa snimanjem serije „Ulica lipa“. 2008. godine je imao glavnu ulogu Stanislava u filmu „Ljubav i drugi zločini“. Bio je kriminalac Mirko Gagulić Gagula u seriji „Gorki plodovi“. 2009. godine se pojavio u filmu „Rode u magli“ koji predstavlja nastavak serije „Vratiće se rode“.

2016. godine je u seriji „Ubice moga oca“ imao glavnu ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića koji istražuje ubistvo ćerke uticajnog čoveka koje je povezano sa ubistvom njegovog oca Mileta. Druga sezona će biti prikazana 2017. godine. Takođe je snimio film „Meso“ u Bosni i Hercegovini. Režirao je i glumio u spotu „Ironija“ pevačice Goge Stanić.

Vuk Kostić
foto: Vladimir Milovanović

2011. godine je započeo vezu sa koleginicom Jelisavetom Orašanin. Iako je Vuk rekao da bi sa njom voleo da ima porodicu, 2015. godine su raskinuli.

Pre završetka studija na 3. godini studija, Vuk počinje snimanje filma "Apsolutnih 100" iz 2001. godine. Srdana Golubovića, kojim hrabri režiser - kome je to prvi film i njegov glavni glumac kome je to takođe prvi igrani film postižu izuzetan uspeh u zemlji i inostranstvu. Vuk igra ulogu omladinskog šampiona u streljaštvu - Sašu Gordića. Pažnju na sebe je skrenuo ovom ulogom

Po završenim studijama Vuk upisuje postdiplomske studije iz istorije filma.

Vuk Kostić
foto: Damir Dervišagić

Na televiziji snima drame „Vrenje“, „Dom Bergmanovih“ i brojne dečje obrazovne emisije i serije za decu: „Knjiga je da se čita“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“, „Strašna Priča“, itd.

I dok Vuka znaju svi, njegov godinu dana stariji brat, Nestor Kostić, je malo poznat javnosti.

On se, za razliku od Vuka, nije opredelio da krene očevim stopama i bavi se glumom.

Vuk Kostić
foto: Dragan Kadić

Nestor već godinama živi van zemlje i ne bavi se javnim poslom. Stariji Kostić je ronilac i profesionalni skiper na brodovima i gliserima, a sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, veliki je avanturista. Nestor je pre nešto manje od godinu dana oženio svoju izabranicu Anku, a na svadbi su bile i Vukove kolege.

Od septembra 2018. Anka Gašeća je ubraku sa Nestorom Kostićem, koji potiče iz glumačke porodice — brat mu je Vuk Kostić, a otac Mihajlo Kostić Pljaka.

(Espreso / Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.