MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK MUŽ DARE DŽOKIĆ: Ostaćete VAN SEBE kada vidite o KOME SE RADI (FOTO)
Dara Džokić, Foto: Print Screen Youtube/eduTV

ne znate to

MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK MUŽ DARE DŽOKIĆ: Ostaćete VAN SEBE kada vidite o KOME SE RADI (FOTO)

Čuvenu glumicu Daru Džokić (66) gledali smo nedavno u popularnoj seriji "Radio Mileva", kao i u "Tajnama vinove loze", dok ona godinama dozirano plasira informacije iz privatnog života u javnost

Objavljeno: 09:31h

Dara Džokić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Beogradu, na Zvezdari, nakon čega je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je u klasi profesora Minje Dedića, na klasi sa Branislavom Lečićem i Danicom Maksimović.

Prvu ulogu dobila je u pozorištu Atelje 212. čiji član postaje 1980. godine. Igrala je i na scenama Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta u Beogradu i Zvezdara teatra. Bila je učesnik festivala u Budvi, Subotici i Splitu. Glumila je u velikom broju filmova i serija i dobitnica je brojnih nagrada.

Dara Džokić
foto: Print Screen Youtube/eduTV

Čuvenu glumicu Daru Džokić (66) gledali smo nedavno u popularnoj seriji "Radio Mileva", kao i u "Tajnama vinove loze", dok ona godinama dozirano plasira informacije iz privatnog života u javnost.

Jovana liči na Daru, ali se ne bavi glumom, iako voli film i televiziju. Svojevremeno je upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek filmske i TV produkcije, udala se pre četiri godine, a 2019. je dobila ćerku Katarinu.

Dara je u poslednje vreme, na iznenađenje mnogih, počela da deli sa svima slike ćerke, kao i unuke, što posebno raduje one koji je prate na društvenim mrežama.

1 / 4 Foto: instagram/daradzokic

- Sreća najveća! - napisala je ispod jedne od slika Džokićeva, koja je u "Vinovoj lozi" maestralno iznela lik Mirtee.

Dara Džokić jedna je od naših najtalentovanijih glumica. Proslavila se ulogama u filmovima „Povratak otpisanih“, „Obećana zemlja“, „Ženska priča“, ali se više pojavljivala u serijama. Počev od „Porodičnog blaga“, glumica je imala vrhunske uloge u serijama „Mješoviti brak“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Koreni“, „Pogrešan čovek“...

Dara Džokić
foto: Printscreen Instagram

Gledali smo je u popularnoj seriji "Tajne vinove loze" u ulozi Mirtee kojom oduševljava, a malo ko zna da je glumica bila u srećnom braku sa novinarom Bogdanom Tirnanićem, sve do njegove smrti 2009.

- Teško je i pusto bez njega. Jedan deo mog života je zauvek nestao. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu. To je zauvek. Samo njega više nema, ali osećanja su tu - rekla je jednom prilikom glumica.

Zajedno imaju ćerku Jovanu, koja je upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek filmska i TV produkcija, ali se uopšte ne pojavljuje u javnosti.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.