KO BI UOPŠTE POMISLIO DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Anica Dobra, Srbi u NEVERICI
Anica Dobra, Foto: Printscreen/Instagram

neverica

KO BI UOPŠTE POMISLIO DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Anica Dobra, Srbi u NEVERICI

Anica je jedan deo života provela u Nemačkoj, a vratila se u Beograd, gde na Dorćolu živi sa svojom porodicom.

Objavljeno:

Lepa glumica Anica Dobra na javnoj sceni Srbije prisutna je više od tri decenije. O porodici ne priča često, ali je, ipak, poznato da gotovo od početka karijere uživa u srećnom braku i da ima ćerku Minu, koja je krenula njenim stopama.

Ona je u braku sa Miodragom Mićom Sovtićem. On je dugogodišnji predsednik fubalskog kuluba Dorćol, dok je njegov sin iz prethodnog braka, Miloš, sekretar stručnog štaba "gaučosa".

Anica je jedan deo života provela u Nemačkoj, a vratila se u Beograd, gde na Dorćolu živi sa svojom porodicom.

Anica Dobra
foto: Stefan Jokić

Glumica je jednom prilikom istakla koliko joj znači podrška bliskih ljudi u vreme pandemije korone.

- Imam ljude oko sebe koji hrane moju vedrinu i daju optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva. Našla sam mudru misao Duška Radovića: "Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno a šta nevažno u životu. Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo" - navela je Anica, dok su njene komšije za "Blic" istakle kad su se ona i njen muž doselili u njihov kraj.

1 / 3 Foto: Dragan Kadić

- Anica je došla u zgradu negde 91. ili 92. godine. Ona i suprug Mića Sovtić su kupili stan i kompletno ga renovirali. Svi smo u zgradi kao jedna duša i svi smo miroljubivi. Anica je divna komšnica. Za sve što treba da se organizujemo u zgradi, ona je prva. Uvek hoće da unapredimo stvari i pomaže novčano i kako god da treba. Tako je bilo i kad smo ulazna vrata menjali, svi su dobri - kompletna njena porodica. Ona je možda i najbolja od svih u kući. Ima veliki stan, pola prvog sprata je njihovo - rekao je za Blic njihov sused.

Anica Dobra
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovnu školu. Od 1977. do 1981. godine živela je u Frankfurtu na Majni, u Nemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gde upisuje Fakultet dramskih Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. [1] Odmah nakon diplomiranja 1987. godine postaje stalni član Ateljea 212.

Debitovala je u kratkometražnom filmu „Pera Panker“ 1985. godine. Za film „Već viđeno“ iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli. Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu „Balkan ekspres“.

anica dobra
foto: Filip Plavčić

Značajne uloge ostvarila je i u filmovima Crni bombarder, Klopka, Ljubav i drugi zločini i Neko me ipak čeka. U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.

Početkom 90ih godina počinje aktivno da snima filmove u Nemačkoj, gde je do sada ostvarila oko 80 uloga.

Živi u Beogradu, udata je i ima ćerku Minu, takođe glumicu.

Anica Dobra visoka je 164 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.