OVO JE PRAVO POREKLO SANJE VEJNOVIĆ: Ostaćete u ČUDU nakon ove ISTINE
Foto: Printscreen Youtube

saznajte

OVO JE PRAVO POREKLO SANJE VEJNOVIĆ: Ostaćete u ČUDU nakon ove ISTINE

Široj publici sa teritorije bivše SFRJ ostala je u sećanju po ulogama Anđe u filmu Banović Strahinja (1983) i Ruženjke Hrabalove u filmu Varljivo leto ’68.

Objavljeno: 17:05h

Sanja Vejnović je jugoslovenska glumica i producentkinja. Poznata je po mnogim ulogama na filmu i u TV serijama. Publika je pamti po ulozi u filmu 100 minuta Slave (2004), gde je tumačila naslovni lik Slave Raškaj.

Široj publici sa teritorije bivše SFRJ ostala je u sećanju po ulogama Anđe u filmu Banović Strahinja (1983) i Ruženjke Hrabalove u filmu Varljivo leto ’68.

Sanja Vejnović
foto: Printscreen/Instagram/sanjavejnovic

Sanja Vejnović ostvarila je zavidnu filmsku karijeru ulogama u nekoliko velikih filmskih televizijskih ostvarenja. Snimala je filmove u inostranstvu, gde je imala priliku da sretne neke od najvećih holivudskih glumaca, poput Džordža Klunija, Pirsa Brosnana, Nikol Kidman i Penelope Kruz.

Glumila je u gotovo svim značajnijim hrvatskim TV novelama, dramskim i humorističkim serijama. Nikada nije bila član ni jednog pozorišnog ansambla.

Sa bivšim suprugom Goranom Mećavom radila je kao producentkinja na snimanju filma Svinjari (2015).

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram/sanjavejnovic

Posle završene srednje škole Sanja se nije opredelila za studije dramskih umetnosti, već je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu. Međutim, glumu je ipak odabrala kao životni poziv i kroz veliko iskustvo stekla i široku glumačko obrazovanje. Redovno pohađa glumačke seminare širom sveta.

Godine 1984. Sanja je, na snimanju filma O pokojniku sve najlepše upoznala svog sada već bivšeg supruga, snimatelja Gorana Mećavu, sa kojim je bila u braku do 2015. godine, kada je podnela zahtev za razvod braka. Iz tog braka Sanja i Goran imaju sina i ćerku.

Sanja Vejnović
foto: Printscreen Youtube

Sanja Vejnović kroz djetinjstvo se borila s posebnim odgojnim metodama svog oca suca koji ju je jednom prilikom odveo u zatvor u Petrinjskoj ulici koji joj je ostavio dubok otisak, a takođe je prisustvovala i na jednom njegovom suđenju kad je još razmišljala o studiju prava. Otac je preminuo kad je Sanji bilo dvadeset godina te joj nedostaje da joj udijeli pokoji mudri savet.

Glumila je u gotovo svim značajnijim hrvatskim novelama kao što su Zabranjena ljubav, Ponos Ratkajevih, Zakon ljubavi, Larin izbor i Kud puklo da puklo. Takođe se ostvarila u dramskim serijama Balkan Inc. i Urota, ali i onim humorističnima poput Bibin svet i Luda kuća.

Sanja Vejnović
foto: Printscreen

Pojavljuje se i u seriji “Čista ljubav” zajedno s drugim cijenjenim glumcima kao što su Ksenija Pajić, Ljubomir Kerekeš, Ivan Herceg i ostali.

S bivšim suprugom radila je kao producentica na snimanju filma Ivana Livakovića – Svinjari.

2012. godine Sanju je filmski portal IMDB proglasio najljepšom ženom na svijetu iznad 40 godina. Sanja je u ovom izboru pobedila glumice s holivudske A liste.

Sanja Vejnović
foto: Printscreen/Instagram

Ipak, nije joj samo njena ljepota donijela tolike uloge, već i talent za koji joj nije trebala Akademija dramske umetnosti. Jedno je od najvećih imena glumišta bez diplome s akademije i jedna od najomiljenijih lica s filmskih platna, ali i malih ekrana.

Sanja Vejnović rođena je i odrasla u Zagrebu, gde je završila srednju školu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.