U OVOM STANU JE ŽIVEO TOŠE PROESKI: I dalje sve STOJI NETAKNUTO, ovo je da briznete u plač! (VIDEO)
Toše Proeski, Foto: Printscreen

TUGA

U OVOM STANU JE ŽIVEO TOŠE PROESKI: I dalje sve STOJI NETAKNUTO, ovo je da briznete u plač! (VIDEO)

Baš je tužno

Objavljeno: 14:09h

Makedonski pevač Todor Toše Proeski poginuo je 16. 10. 2007. godine u Hrvatskoj, a iza njega ostalo je mnogo lepih dela, ali i uplakanih ljudi. Celi Balkan ga je voleo, i tako je dobio naziv "Balkanski slavuj".

Znamo svi da je rođen u Prilepu, i da je rodnu kuću imao u Kruševu, ali malo ljudi zna da je Toše živeo sam u Skoplju.

U nastavku možete pogledati video njegovog stana koji je zabeležio portak 24.sata.hr:

Odrastao je u Kruševu, gradu koji se nalazi u zapadnom delu Makedonije. Talenat za muziku je nasledio od majke Domenike koja prelepo peva i oca Nikole koji svira mandolinu i gitaru. Oni su prepoznali njegove sposobnosti i podržali su ga da nastavi obrazovanje. Na Tošetovo muzičko opredeljenje je uticala starija sestra Dora sa kojom je slušao rok.

Tragična smrt

16. oktobra oko 6:20 Toše je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu E70 Zagreb-Lipovac na putu iz Skoplja prema Zagrebu. Osim njega, u automobilu su se nalazili pevačev vozač i prijatelj Georgij Georgijevski i menadžerka Ljiljana Petrović.

Pretpostavlja se da su, zbog velike brzine, udarili u kamion. Pošto je bio na suvozačevom mestu, Toše je preminuo dok je vozač zadobio teške telesne povrede, a menadžerka lakše. U trenutku kada se dogodio sudar, svi su spavali, čak i vozač.

Vazdušni jastuci se nisu otvorili.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.