MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK MUŽ JUGOSLAVE DRAŠKOVIĆ: Njegova FACA je svima POZNATA, trljaćete OČI (FOTO)
Jugoslava Drašković, Foto: Printscreen/Youtube

ko bi rekao

MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK MUŽ JUGOSLAVE DRAŠKOVIĆ: Njegova FACA je svima POZNATA, trljaćete OČI (FOTO)

Proslavila se 1994. godine, kada je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović u TV seriji Srećni ljudi

Objavljeno: 15:13h

Jugoslava Drašković je srpska glumica.

Jugoslava Drašković rođena je 25. decembra 1968. godine u Bačkoj Palanci. Završila je novosadsku Pozorišnu akademiju u klasi Radeta Šerbedžije. Proslavila se 1994. godine, kada je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović u TV seriji Srećni ljudi, a 1996. godine, nakon završetka serije, povukla se iz glume na televiziji i filmu, ali je nastavila da glumi u dečijem Pozorištu Puž gde je, zajedno sa Brankom Milićevićem, imala vodeće uloge u više predstava.

Jugoslava Drašković
foto: Printscreen/Youtube/Prakticna zena

Glumica Jugoslava Drašković koja glumi Božidarku Šubarević, priznaje da joj je veoma žao što su brojni glumci napustili treću sezonu “Igre sudbine“. Naime, prvobitno je planirano da “Igra sudbine” ima dve sezone, međutim zbog velikog interesovanja publike pre nekoliko meseci odlučeno je da se snimi i treća sezona.

- Šta će naš scenarista Žarko Jokanović još smisliti, to trenutno ne znam. Biće dosta novih glumaca. Bilo nam je žao što je većina glumaca napustila projekat. Nažalost život ide dalje. Glumci su prihvatili projekte dok još nisu znali da će se treća sezona snimati - poručuje Jugoslava i dodaje:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Prakticna zena

- U trećoj sezoni “Igre sudbine” možete da očekujete svašta. Likovi koji su bili dobri postaće lošiji, dok oni koju su bili loši postaće bolji. Proći će kroz potpunu katarzu i odrastanje u samoj seriji - kaže glumica koja napominje da će se serija snimati dok god bude postojalo interesovanje publike za nju.

- Dok god publika bude tražila nove epizode, mi ćemo da snimamo seriju. Pod broj jedan izdvojio nas je zanimljiv scenario, Žarko Jokvanović toliko dobro piše da vam serija nikada ne dosadi. Pod broj dva glumci, energija, naša želja da napravimo što bolji i gledaniji projekat, dovela nas je do tog stadijuma da trenutno imamo najgledaniji projekat kada se uporede sve televizije - ističe Jugoslava i za kraj otkriva da pored glume ima još dva biznisa.

Jugoslava Drašković
foto: Printscreen

- Postoje novi projekti na kojima radim. Moja firma se bavi distribucijom domaćih filmova. Imam dva biznisa, distribuciju domaćih filmova i ujedno se bavim njihovim premijerama - zaključuje Jugoslava Drašković za “Blic“.

Cvetanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1983 godine. Od 1983. do 1986. godine radio je u kompaniji Indust Impex, na poslovima uvoza i izvoza.

Od 1986. do 1996. bio je zaposlen u Jugoslavija filmu na poziciji komercijalnog direktora zaduženog za svetsku prodaju domaćih filmova,uvoz stranih filmova i promociju domaćih filmova na stranim festivalima. Od 1996. godine, kada je osnovao kompaniju Art Vista bavio se filmskom produkcijom, distribucijom i prikazivanjem filmova u bioskopima, a pokrenuo je i mrežu pokretnih digitalnih bioskopa u 2D i 3D tehnologiji u više od 120 mesta u Srbiji i Crnoj Gori.

Jugoslava Drašković
foto: Printscreen

Bila je udata za Zorana Cvetanovića, producenta i vlasnika velike bioskopske mreže u Srbiji, sa kojim ima ćerku Mašu.

Zoran Cvetanović, producent i muž naše poznate glumice Jugoslave Drašković, preminuo je u 61. godini u Beogradu.

Zoran je bio čuveni distributer domaćih filmova i ostavio je neizbrisiv trag u razvoju domaće filmske scene. Rođen je 1958. godine, bio je vlasnik kompanije "Art vista" i član Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) od 2012. godine, a završio je Ekonomski fakultet.

(Espreso / Blic / Pulsonline.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.