SMRT NA POLITIČKOJ SCENI, UMRO JE STANISLAV! Političari se opraštaju
Foto: Printscreen/Youtube

tuga

SMRT NA POLITIČKOJ SCENI, UMRO JE STANISLAV! Političari se opraštaju

Stanisław Masternak bio je jedan od najpoznatijih aktivista Poljske narodne stranke u Świętokrzyskie. zastupao je Narodnu stranku u Seymu, a zatim je osam godina bio starešina sandomierskog okruga

Objavljeno:

U utorak, 16. avgusta, umro je Stanisław Masternak, bivši saborski zastupnik i starešina Sandomierza. Imao je 76 godina.

Stanisław Masternak bio je jedan od najpoznatijih aktivista Poljske narodne stranke u Świętokrzyskie. zastupao je Narodnu stranku u Seymu, a zatim je osam godina bio starešina sandomierskog okruga.

Stanisław Masternak rođen je 22. februara 1946. u Samborku u okrugu Sandomierz. Političar, dužnosnik lokalne samouprave, poljoprivrednik, zastupnik Poljske narodne stranke u Seymu u razdoblju od 1993. do 1997. i 1997. do 2001. Diplomirao je 1965. na Tehničkoj školi poljoprivredne mehanizacije u Łańcutu. Počeo je voditi samostalno poljoprivredno gospodarstvo. Bio je saborski zastupnik od 1993. do 2001. godine. . Godine 2010. dobio je mandat odbornika Świętokrzyskie sejmika, koji nije preuzeo, ali je ostao na dužnosti starešine. Godine 2014. kotarski odbornici ponovno su mu poverili tu funkciju do 2018. godine.

Poznati aktivisti Poljske narodne stranke izveštavaju o smrti Stanisława Masternaka.

Józef Szczepańczyk, napisao je na društvenim mrežama: "Danas me stigla tužna vest. Stanisław Masternak, moj dobar prijatelj, iskren, iskren čovek, koji nikome nije odbio pomoći. , član Vlasti PSL na različitim organizacijskim nivoima, aktivist poljoprivrednih krugova, zastupnik u Sejmu Republike Poljske 2. i 3. saziva, starešina pokrajine Sandomierz Nije istina da nema nezamenjivih ljudi, vi ćete jako nam nedostaje. Počivaj u miru, Staszek ".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.