MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON BIO OTAC IVANE MIHIĆ: Ostaćete ZAPANJENI kada VIDITE o KOME je REČ
Foto: Dragana Udovičić

saznajte

MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON BIO OTAC IVANE MIHIĆ: Ostaćete ZAPANJENI kada VIDITE o KOME je REČ

Na malim ekranima se prvi put pojavila sa devet godina

Objavljeno: 20:45h

Ivana Mihić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica, producentkinja i spisateljica Rođena je 13. februara 1970. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Na malim ekranima se prvi put pojavila sa devet godina. Igrala je u filmu i seriji „Srećna porodica“. Veća uloga joj je pripala 1984. godine kada je snimana komedija Gorana Paskaljevića „Varljivo leto `68“.

Od tada do 2019. godine Mihićeva je ostvarila više od dvadeset televizijskih i filmskih uloga od kojih je verovatno najpoznatija uloga Katarine Keti Babović u seriji „Srećni ljudi“

1 / 5 Foto: Youtube/Printscreen/Branislav Jokic

Godine 1996. osnovala je produkcijsku kuću „Horizont“ koja je iznedrila vrlo značajne projekte, poput filma „Mehanizam“ iz 2000. godine.

Svoj prvi roman pod naslovom „Moj jedini život“ Ivana je objavila 2008. godine. Posle toga je postala kolumnista u dnevnom listu „Politika“. Sledeći roman je svetlost dana ugledao 2009. godine pod nazivom „Led“. Šest godina kasnije Mihićeva je promovisala knjigu „Head hunters“.

Ivana Mihić
foto: Vladimir Šporčić

Još od rane mladosti Ivana je pokazivala ogroman talenat za umetnost. Zato je sa dečacima i devojčicama iz ulice organizovala predstave i maskenbale, a sav „prihod od prodaje ulaznica“ bio je namenjen kupovini slatkiša. Mihićeva se na malim ekranima prvi put pojavila 1978. godine u novogodišnjem specijalu čuvenog TV mjuzikla „Obraz uz obraz“ koji su vodili Milena Dravić i Dragana Nikolić.

Pet godina kasnije Ivana je igrala ćerku Danila Bate Stojkovića u hit komediji „Varljivo leto `68“. Ovog puta je morala više da se trasformiše, a u tome su joj mnogo pomogle iskusnije kolege Slavko Štimac, Mija Aleksić, Mira Banjac, Neda Arnerić i drugi.

Ivana Mihić
foto: Dragan Kadić

Priliku da sarađuje sa čuvenim rediteljom i scenaristom Dušanom Kadijevićem dobila je 1993. godine kada je snimljena njegova drama „Napadač“. Partner joj je bio Dragan Gagi Jovanović, dok su ostale uloge poverene Slobodanu Ćustiću, Veri Čukić, Danilu Lazoviću, Radošu Bajiću i drugima. Sa Nikolom Kojom i Draganom Bjelogrlićem, kao i Velimirom Batom Živojinovićem Ivana je prvi put sarađivala 1998. godine tokom snimanja crne komedije „Kupi mi Eliota“. Reč je o ostvarenju čiji je scenario napisao Gordan Mihić, dok režiju potpisuje Dejan Zečević. Film je rađen u kooperaciji tri produkcijske kuće – „Avala filma“, RTS-a i njene produkcijske kuće „Horizont 2000“.

Ivana Mihić
foto: Printscreen

Odigrala je manju ulogu u filmu „Libero“ iz 2005. godine. Radnja prati dvojicu terorista koji ploveći Dunavom žele da stignu do Novog Sada kako bi tamo postavili eksploziv. Glavne uloge su ovog puta poverene Bojanu Beliću, Vladimiru Đokoviću, Ivanu Jevtoviću i drugima. Film je napisao i režirao Miodrag Kotlajić.

Uporedo sa brojnim angažmanima na televiziji i filmu, Ivana Mihić je igrala zapažene uloge u pozorištu. U mjuziklu Soje Jovanović „Neki to vole vruće“ glumca je tumačila Puslicu. U ulozi Džozefine je bio Rade Marjanović, a Dafne Svetislav Bule Goncić. Ova predstava je u „Pozorištu na Terazijama“ igrana punih 13 godina.

Ivana Mihić
foto: Dragana Udovičić

U Narodnom pozorišu je tumačila Roksanu u drami Egona Savina „Sirano od Beržeraka“. Sirana je glumio Predrag Miki Manojlović, a Kristijana Bane Vidaković. Na istoj sceni je igrala Mimi u „Masci“, komadu Miloša Crnjanskog koji je režirao Nikita Milivojević. Generalicu je tumačila Vera Čukić, a batlera Aleksandar Srećković Kubura.

Ivana je ćerka glumice Vere Čukić i pokojnog scenariste i pisca Gordana Mihića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.