EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Pašćete u nesvest
Miloš Timotijvević, Foto: Nemanja Nikolić

šok

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Pašćete u nesvest

Serija Vojna akademija iz 2012. godine važna je kao prekretnica u karijeri Miloša Timotijevića jer mu je upravo u njoj poverena jedna od glavnih uloga

Objavljeno: 17:13h

Miloš Timotijević je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Njegova glumačka karijera počela je 1995. godine, epizodnom ulogom u seriji Kraj dinastije Obrenović. Timotijević je nastavio da igra u sporednim ulogama u različitim formatima — od popularne serije Srećni ljudi, gde je ostao poznat kao telohranitelj Pablo, i serije Gore—dole, preko filmova Stršljen i Sedam i po, do serije Porodično blago.

Postepeni uspon na televiziji i filmu potvrđivao je čestim angažmanom u projektima stranih produkcija, poput filma U zemlji krvi i meda Anđeline Džoli. Film Vlažnost doneo mu je festivalsku publiku širom Evrope, i nagradu za najboljeg glumca na FEST−u 2016. godine.

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

Miloš je istovremeno igrao i u nekoliko beogradskih pozorišta, između ostalih, u predstavama Miris kiše na Balkanu, Rasprava sa Ernestom Če Gevarom, Režim ljubavi, Scene iz bračnog života, Zoran Đinđić Olivera Frljića i drugima.

Uloga potporučnika Vasiljevića u Vojnoj akademiji, kao i uloga Vojina Đukića u seriji Senke nad Balkanom, pružile su mu šansu za kasnije projekte, poput TV serija Aleksandar od Jugoslavije, Porodica, Pevačica i Močvara, pa početkom 20−ih njegova karijera doživljava ekspanziju.

zabava, zvezda, Miloš Timotijević
foto: printscreen

Ipak, regionalnu popularnost ostvario je kao korumpirani policajac Stupar u seriji Južni vetar, i kao predani inspektor Petrit Koci u srpsko—britanskoj seriji Besa.

Miloševa majka radila je kao saobraćajni tehničar, a njegov otac poznati je beogradski fotograf, Dragan Timotijević „Belmondo”. Miloš kaže da je, zahvaljujući ocu, detinjstvo proveo okružen kamerama i modelima i modnim pistama.

Miloš Timotijević upisao je Fakultet dramskih umetnosti iz drugog pokušaja — prvi put bezuspešno 1992, da bi iz drugog puta diplomirao 1999. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Sa Čedomirom Jovanovićem išao je na predavanja iz dramaturgije.

Miloš Timotijević
foto: Damir Dervišagić

Timotijević je 2010. godine bio izuzetno uposlen na različitim televizijskim projektima. Igrao je epizodne uloge u serijama Kuku, Vasa, Greh njene majke, Selo gori, a baba se češlja, Sva ta ravnica i Žene sa Dedinja. Već naredne godine stigla je uloga u kontraverznom trileru U zemlji krvi i meda (orig. naziv In the Land of Blood and Honey).

Jednu od najranijih pozorišnih uloga Miloš je igrao 1994. godine. U pitanju je bila predstava Princeza Ksenija od Crne Gore za Sterijino pozorje.[39] To iskustvo ostalo mu je u naročito lepom sećanju, budući da su mu partneri na sceni bili Mira Stupica i Mihajlo Janketić.

Miloš Timotijević
foto: Damir Dervišagić

Usledili su komadi zahvaljujući kojima je dobio priliku da glumi u brojnim beogradskim pozorištima: Miris kiše na Balkanu u Madlenijanumu, Amselfeld u Bitef teatru, Zlatokosa u pozorištu „Puž”, sa Brankom Kockicom i drugima.

Serija Vojna akademija iz 2012. godine važna je kao prekretnica u karijeri Miloša Timotijevića jer mu je upravo u njoj poverena jedna od glavnih uloga. Glumac koji je do tada uglavnom igrao sporedne ili epizodne uloge, tumačio je u Vojnoj akademiji lik pukovnika Vidoja, koga je nastavio da igra i u filmovima koji su snimani kao nastavci serijala. Do 2020. godine Timotijević je glumio i u serijama Ravna gora, Čizmaši, Sumnjiva lica i Istine i laži.

Visok je 185 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.