AKO TI NA TRAGEDIJI 250.000 SRBA SLAVIŠ, GODIŠNJICA SE PRETVARA U BAL VAMPIRA: Ovako je Lazanski pričao o OLUJI!
Miroslav Laznaski, Foto: YouTube Printscreen, Profimedia, Zorana Jevtić

oštro pero

AKO TI NA TRAGEDIJI 250.000 SRBA SLAVIŠ, GODIŠNJICA SE PRETVARA U BAL VAMPIRA: Ovako je Lazanski pričao o OLUJI!

Godišnjica "Oluje" se polako pretvara u bal vampira, voleo je da istakne Miroslav Lazanski...

Objavljeno: 10:04h
  • 3

Miroslav Lazanski iznenada je preminuo danas u Beogradu u svojoj 71. godini od srčanog udara, i to na Dan sećanja na žrtve “Oluje”.

Akciju “Oluja” koja se dogodila pre 26 godine kada je oko 250.000 Srba proterano iz Republike Srpske Krajine, hrvatske vlasti nazivaju legitimnom vojnom akcijom.

Miroslav Lazanski se pre nekoliko godina osvrnuo na takvo gledište hrvatskog vrha, pogotovo na reči tadašnjeg ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića.

– Rekli da ukoliko bi se desilo da neko ugrozi teritoriju Hrvatske ponovo, “Oluja” bi se ponovila – kaže Lazanski.

On je tada objašnajvao da je Krstičević, završio vojnu akademiju JNA i da je to prošlost koju on ovakvim izjavama želi da izbriše.

– Ne znam šta je on tačno komandovao u operaciji „Oluja“, ali mislim da je on bio jedan od komandanta od gardijskih brigada na južnom pravcu. Činjenica je da Hrvatska svoju istoriju počinje da računa od 1991. godine, sve od pre toga kao da ne postoji. Sve baziraju od 91. godine pa na dalje. Hrvatska nikako da napravi jednu vrstu distance od NDH – rekao je Lazanski.

Kako kaže, tih devedestih je bilo otimanja stanova i bespravnog ulaska u njih.

– Ta godišnjica se polako pretvara u neku vrstu bala vampira, ako ti na tragediji 250.000 Srba to slaviš, onda je pitanje i kakve mi komšijske odnose treba da negujemo – tada je upitao Lazanski.

Lazanski kaže da su bivši oficiri JNA, Albanci, učestovali u Hrvatskim paravojnim formacijama, kasnije i u regularnoj vojsci.

– Mi moramo da vodimo računa o tome kada je Hrvatska prizanta. Sve do tog momenta sve vojne formacije su bile paravojne. Hrvati su Albancima vratili uslugu, šaljući svoje vojne instruktore na Kosovo 1999. godine. Postoje i spekulacije i osnovana sumnja da je čak i ministar odbrane Hrvatske bio na Kosovu da je bio kao instruktor OVK. Video sam neke materijale gde se o tome spekuliše – ispričao je tada Lazanski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media